Najdi forum

Mr hrbtenice

Pozdravljeni,prosila bi Vas za nasvet.

Pred kratkim sem imela MR cervikalne hrbtenice ter RTG.
Mr llumbosakralne hrbtenice, Pregledana sta bila lumbosakralni del hrbtenice in odgovarajoči del spiralnega kanala s SE sekvencami v sigitalni in tranzverzalni ravnini v nivojih medvretenčnih prostorov od L3 do S1.
Medvretenčna diskusa v nivojih L4-L5 in L5-S1 sta degenerirana in desicirana ,v nivoju L4-L5 je vidna centralna in paracentralna levostranska diskus hernija,ki se širi tudi v področje lateralnega recusa-dražena korenina?
Manjša protruzija medvretečnnega diskusa je vidna tudi v nivoju L5-S1.
Spondiloza in spondilatroza lumbosakralnega prehoda.

Ter rtg izvid:
Minimalna retrolisteza korpusa c2 napram c3 s suspektno frakturno poko v posteriornih elementih C2 in nekoliko odprtim malim sklepom-potreben CT CH s deviacijatorakolumbalne hrbtenice s pomanknjeno težiščnico LH navspred.pl.

Pred približno 5 leti sem imela prometno nesrečo brez vidnih poškodb ter česarkoli sedaj pa me že več kot 2 leti mučjo neprestano mravljinčenje nog in rok občasno tudi obraza,ter omotica ,utrujenost zadnje čase pa imam že bolečine v kolkih ter tudi drugje po telesu ,da mi kdaj pride,da se komaj poberem in gibam.Strah me je ,da bo to napredovalo in se razširilo ter,da čez par let nebi morala več normalno opravljeti vsakdanjih opravil zato sem tudi zadnje čase zelo depresivna ter sem se obrnila po nasvet še k Vam,če bi bilo primerno obiskati Vašo ordinacijo,da bi se moja težave vsaj delno izboljšale?
Naj Vam omenim še to,da imam komaj 25 let.Ter,da trenutne ne opravljam nobenega dela ali ,kar koli podobnega.

Hvala Vam za Vaš odgovor.
Ter Lep pozdrav.

Pozdravljena!

Vsekakor bom vesela vašega obiska. Intenzivno boste morala začeti delati na sebi in svojem telesu, da si boste popravila stanje. Določenih vaj, vadb in gibov je bolje, da se jih izogibate. Pomembno za vas je, da se sprostijo mišice okoli hrbtenice, da stalno pazite na držo in da delate vsakodnevno program vaj, ki vam jih individualno pripravi fizioterapevt – ampak šele potem, ko so mišice sproščene.
In ko se boste začela gibati in bolje počutiti, se bodo postopno tudi depresivna obdobja začela krajšati in bodo izvenela. Povsem razumljivo je, da ste sedaj zaskrbljena in depresivna. Zato pa nič ne odlašajte!

New Report

Close