Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – Zdravstveno svetovanje v športu MR gležnja – prosim za razlago izvida

MR gležnja – prosim za razlago izvida

Pozdravljeni,

Prosim vas za razlago izvida MR-ja desnega gležnja, ki sem si ga zvila pred enim letom. Izvid MR-ja je od julija:

V talonavikularnem sklepu je na strani navikularne kosti okoli 11 x 6 velika blaga impresija osteohondralne plošče z okolno sklerozo in blagim edemom kostnine. V ostalih prikazanih sklepih poškodb hrustanca ali edema kostnine ne vidim.

Mnenje: Osteohondralna lezija navikularne kosti v predelu talonavikularnega sklepa – po izgledu kronična. Stanje po delni rupturi sprednjega talofibularnega ligamenta.

Zanima me, če to pomeni, da je bila navikularna kost zlomljena? Kako naj vem, če se je zacelila? Gleženj me še vedno boli pri športni aktivnosti in rotiranju. Včasih v njemu tudi poka. Oteklina pa se je zmanjšala.

Hvala za vaš odgovor in priporočilo o nadaljnih ukrepih, če ni prepozno in je škoda pač narejena..

Hvala in lp

Nikoly

Še dodatek:

Opisana lezija na MR preiskavi govori o tem, da je verjetno ob poškodbi prišlo do udarca talusa v navikularno kost, ob čemer se je del sklepne površine navikularke udrl (“potučkal”). Ker sta se skupno udrla del kosnine in hrustanec, govorimo o osteohondralni leziji, torej gre za nekakšno impresijsko frakturo. Natančen obseg pa bi lahko ocenil le iz posnetkov.

Lp, K A Pilih

Pozdravljeni,

Najlepše se vam zahvaljujem za hiter odgovor. Se lahko naročim na pregled pri vas in če ja, kje in ali lahko preko napotnice?

Hvala in lp,

Nikoly

Pozdravljeni!

Možnosti ambulantnega pregleda so 3:

1. Travmatološka ambulanta SB Slovenj Gradec (napotnica za travmatologa, klic na 02 88 23 439).

2. Ambulanta Arthron Ljubljana ali Maribor (samoplačniško).

3. Ambulanta za športne poškodbe Aqualatio Slovenj Gradec (samoplačniško).

Z lepimi pozdravi,

Klemen Aleš Pilih

New Report

Close