MR glave -mikrokrvavitve
Zanima me, ker sem bila na MR glave, ali so mikrokrvavitve v bazalnih ganglijih desno nevarne? ker na izvidu piše da so vidne.
ter kako je, če so prisotne drobne lezije bele možganovine desno frontalno in v bazalnih ganglijih desno, najverjetneje vaskularne etiologije.
je to mogoče povezano z zdravljenejem- kemoterepijo zaradi levkemije?
hvala
Spoštovani!
Glede na izvid svetujem pregled pri nevrologu za interpretacijo izvida.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni, se opravičujem, ker pišem pod vašo temo ampak nikakor ne morem objaviti svojega vprašanja,ker me skoz ven meče in bi rada tu zastavila.
Preiskava: MR GLAVE
Opravimo običajne sekvence za prikaz možganovine v aksialni ravnini ter 3D T1 z rekonstrukcijami v treh ortogonalnih ravninah.
Lokalizirane, na T2 poudarjenih slikah hiperintenzivne , po izgledu kronične mikrovaskularne spremembe, so vidne mestoma subkortikalno frontalno obojestransko. Svežih ishemičnih lezij ne vidim. Drugih patoloških sprememb v možganovini ni. Likvorski prostori so normalno široki. Asimetrija v velikosti stranskih ventilov – varianta v razvoju. V obnosnih votlinah in orbitah patoloških sprememb ne vidim. Prikazane intrakranialne arterije na bazi so primerne morfologije.
Zaključek: Drobne kronične mikrovaskularne spremembe v beli možganovini.
Hvala vnaprej!
Spoštovani!
Gre za zelo majhne lezije, ki so posledica slabše prekrvavitve in niso nevarne.
Lep pozdrav!
Postovanje moj otac je prije pola godine ima saobracajni udes gdje je zadobio povrede glave,uradjen je CT kraniuma
-kod CT kraniuma visi se prekid kontinuiteta i defekt kostanog okvira lobanje lijevo frontalno.U tom podrucju vidi se nepravilne zvijezdolika hopodenzna zona bez kompresije.Treca i cetvrta komora urednog polozaja i sirine,a bocne lagano prosirene,posebno frontalni rog ove komore.Bazalne cisterne i salkusi na konvekstitetu mozga prosireni.
Hvala vam unaprijed.
Spoštoavani!
Na žalost nimam starega CTja za primerjavo. Kolikor lahko razberem je vidno stanje po poškodbi in zlomu lobanje levo frontalno. Svetujem pregled pri kirurgu, ki vas je poslal na CT, da primerja stare slike.
Lep pozdrav!