MR glave ( glioza)
Spoštovani !
Opravila sem MR glave in zanima me naslednja ugotovitev:
2.5 cm v dolžini široko področje glioze subkortikalne bele možganovine desnega zgornjega frontalnega girusa, ki poteka do sprednjega roga stranskega ventrikla.
MR je bila opravljena brez kontrasta, šlo je za kontrolo po operaciji na možganih. Skrbi me, da ni omenjena ugotovitev povezana z MS.
Hvala za vaš odgovor !
Pozdravljeni,
na žalost ste v vašem vprašanju zelo skopi s podatki o kakšni operaciji na možganih parvzaprav govorimo in zakaj menite, da bi imeli multiplo sklerozo.
Glioza v bistvu pomeni brazgotina možganskega tkiva, lahko po operaciji, poškodbi in podobno. Vsekakor pa ena takšna sprememba ne pomeni multiplo sklerozo, zato je potrebno veliko več sprememb v možganih, predvsem pa klinični simptomi in znaki, ki kažejo na to vrstno bolezen.
Lepe pozdrave in srečno,
doc.dr. Katarina Šurlan Popovič dr. med.
Spoštovani,
Hvala za odgovor. Podrobneje nisem pisala, ker sem mislila, da je to značilna stvar in drugi podatki niso tako pomembni. Operirana sem bila zaradi hidrocefalusa- endoskopska ventrikulostomija vendar ventrikli ostajajo razširjeni tudi v izvidu piše-znaki kronične ventrikulomanije. Pred enim letom na CT ni bilo omenjene glioze. Počutje je slabo, sem utrujena, rabim veliko spanja, leva noga je nekaj mesecev od kolena navzdol omrtvičena, vid se mi je poslabšal v nekaj mesecih, zato sem pomislila na MS. Ne glede na to , kaj je vzrok ne morem delati kot bi rada bi pa rada vedela kaj se dogaja, da bi se pomagalo, kar se pomagati da.Težave imam tudi s spominom, koncentracijo opravila sem teste.
Hvala za vaše dodatno pojasnilo, če bo zdaj lažje.
Pozdravljeni,
Hvala za vec podatkov. Opisovana glioza nima nobene povezave z vaso simptomatiko vsak po mojem mnenju vendar jaz nisem nevrolog. Menim, da je vase sedanje pocutje se vedno posledica razsirjenih ventriklov oziroma hidrocefalusa. Obisk nevrologa cim prej bi bil verjetno koristen.
Srecno in lepe pozdrave
doc.dr. Katarina Surlan Popovic
Forum je zaprt za komentiranje.