Najdi forum

Lepo pozdravljeni,

Lepo bi prosila za vase cenjeno mnenje.

In sicer po obcasnih glavobolih in omoticah (kratkotrajnih) sem sla k nevrologu, ki mi je se pogledal uz vratnih zil in razen ene stisnjene ampak z vredu prezokom krvi je vse bilo ok. Napotila me je se na mr vratu in glave kjer pise:

Majhne T2 hiperintezivne lezije so vidne subkortikalno v poteku obeh zgornjih frontalnih girusov, levo precentralno in postcentralno, v globoki beli mozganovini korone radiate levostransko ob atrijih obeh stranskih ventriklov.
V sesnem notranjem sluhovodu sw na T2 obtezeni sekvenci nakazuje 3×2 mm mwjkorkivna sprememba.

Izravnana lordoza: 1.v. Diski vratne hrbtenice so dehidrirani , v nivojih c3 -c7 blago potrudirani.
V nibojih c5-c7 je sprednji likvorski prostor prostor zožen.

Mnenje: posamezne drobne lezije v beli mozganovini feontoparietalno, glede na lokacijo bolj verjetno vaskularne. Za natancnejso oceno desnega notranjega sluhovoda svwtujem se mr glave ponprotokolu za APC.

Mi lahko prosim svwtujete ce bi lahko slo to za MS ali je se kaj hujsega.

Najlepsa hvala

Pozdravljeni,

kar se tiče sprememb (lezij), ki jih opisuje izvid: verjetno gre za posledice ateroskleroze, poslabšan krvni obtok povzroča t.i. pikice v možganih, ki nikakor ne predstavljajo resnih sprememb.

Glede sluhovoda: priporočam, da se obrnete na ORL specialista. Izvid opisuje prisotnost drobne spremembe (3×2 mm), predvidevam, da gre za napako v zapisu, saj iz zapisanega ne morem razbrati kaj bi pomenilo “mwjkorkivna” (morda mikrotkivna?)

Prisotne so tudi obrabne spremembe v vratnem delu hrbtenice, ki bi lahko celo bile vzrok za vaše težave.

Glede diagnoze MS naj vas ne skrbi, saj na podlagi preiskav za to ni nobenih znakov.

Za natančnejši nasvet glede možnosti nadaljnjega zdravljenja se lahko obrnete tudi na naše ordinacije, s seboj na prvi pregled prinesite vse izvide in slike.

Posredujem povezavo do kontaktnih informacij: https://www.mo-gy.si/kam-na-pregled/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***
Objava čaka odobritev

New Report

Close