mr diagnostika ledvene hrbtenice
Najprej bi vas vse rad lepo pozdravil, sem nov tukaj na forumu. Obračam se na pomoč ljudem, ki bi me mogoče lahko pravo napotili za nadaljno pomoč.
Star sem 28 let in zadnje čase dni imam grozne težave v ledvenem delu hrbta. Samoplačniško sem opravil magnetno resonanco nakar sem dobil izvide, kateri me zelo skrbijo. Zanima me ali je to stanje primerno za operacijo ali ne in komu bi bilo najbolj primerno da se obrnem, ortopedu ali nevrokirurgu?
Pošiljam še izvid resonance:
Narejene so bile T2 TIRM sagitalno, PD sagitalno, T1 sagitalno, T2 transverzalno, T1 transverzalno.
Vidna je izravnana fiziološka lumbalna lordoza.
Težiščnica lumbalne hrbtenice je pomaknjena navspred.
V nivoju L5-S1 je vidna dehidracija diska, disk je nekoliko znižan z dorzalno centralno levostrasnko ekstrudirano diskus hernjio, ki meri prečno cca. 10×10 mm in utesnuje spinalni kanal za približno polovico.
Na preostalih nivojih je spinalni kanal primerno širok.
Mnenje:
Obsežna ekstrudirana diksus hernija L5-S1 dorzalno centralno in paracentralno levostransko.
To je moj izvid, za vsa mnenja in priporočila se vam iz srca zahvaljujem.
Lep pozdrav,
Dario
Spoštovani!
MR je pokazala večjo diskus hernijo na nivoju L5-S1,ki vam utesnjuje živce.Svetujem čimprejšnji operativni poseg.Naročite se na pregled tam,kjer boste prej na vrsti,vseeno ali ortopedu ali nevrokirurgu.Pomembno je le,da boste čimprej na vrsti.
Lep pozdrav!
Spoštovani!
Glede na vaše izvide je operacija kar potrebna. Operacija ni zahtevna in je zelo uspešna.
Lep pozdrav!