Najdi forum

Pozdravljeni,

Pred cca. 6. tedni me je ob nenadnem “zamahu v prazno” močno zabolela desna rama. V roki med zamahom nisem držal nič. Ker bolečine niso popustile sem odšel do osebnega zdravnika, ki me je napotil na MR rame. Sedaj sem dobil izvid in prosim za razlago. Izvid je sledeč:

Tekočinsko občutljive sekvence v treh ravninah, maščobno tkivo sekvenca v sagitalni ravni.

– Zmerno izražena artroza AC sklepa.

– Več tekočine v SA-SD burzi.

– Tetive mišice supraspinatus v distalnempoteku nekoliko zadebeljena in zvišanega signala.

– Ostale tetive rotatorne manšete izgledajo ohranjene.

– Malo tekočine okoli tetive dolge glave mišice biceps.

– Labrum hrustanec izgledata ohranjena.

Mnenje:

– Tendinoza tetive mišice supraspinatus se SA-SD burzitisom.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav,

AmoB

Pozdravljeni,

opravičujem se za pozen odgovor. V forumu so namreč aktivirali nov vmesnik, ki omogoča najdbo “izgubljenih” vprašanj. Ali imate z ramo še težave?

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close