Najdi forum

Mr Artrografija kolkov

Pozdravljeni, po vašem napotilu sem zaradi bolečin v kolkih opravila mr Artrografijo kolkov. Levi kolk: glavica stegnenice ima sfericno obliko. V superiornem delu labruma drobna površinska fisura skozi njegovo bazo. Posteriorno od fovee capitis približno 1×1 cm velika delaminacijska poskodba hrustanca, obsega vecji del njegove debeline.

Desni kolk- blago konveksen prehod glavice v vrat v anterosuperiornem delu. V anterosuperiornem delu med 2 in 3 uro. drobna fisura skozi bazo labruma.

Zanima me, kako se to zdravi. Sicer sem ze naročena na pregled v vaši ambulanti, ampak me vseeno zanima kako zdravljenje poteka. Hvala.

Pozdravljeni,

zelo verjetno vam bom priporočil prejetje injekcij plazme bogate s trombociti v oba kolčna sklepa. Menim, da artroskopsko operativno zdravljenje zelo verjetno (še) ne bo potrebno.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Hvala za odgovor. To pomeni, da naj bi potem bolečine v kolkih in nogah prenehale?

S športom se trenutno ne morem ukvarjati, zanima me pa, ali priporočate mogoce kolesarjenje? Lp

Pozdravljeni, prosim za vaše mnenje od MR desnega kolena. Hondromalacija patelarnega hrustanca druge stopnje v srednjem delu dve nepopolni rupturi hrustanca. Prisoten je suprapatelarni izliv kot tudi izliv v kolenski sklep desno.Medialni meniskus je degenerativne spremenjen v srednji ter zadnji tretjini s centralno horizontalno povišanim signalom ob degeneracija.L.pozdrav Bojana

Pozdravljeni,

v izvidu navajajo okvare sklepnega hrustanca na pogačici, ki segajo do polovice debeline, s pokama v srednjem delu, ki, (tako razumem) segata tudi čez polovico debeline. Navajajo tudi nekaj prekomerne tekočine v kolenu (znak draženja) ter obrabno okvarjeno vezivno hrustančno ploščico v notranjem delu kolena.

Za odločitev o zdravljenju je nujno potreben klinični pregled in tudi pregled posnetkov slikanja z magnetno resonanco, katerega izvid ste navedli! Zelo verjetno bi po pregledu priporočil eno izmed regenerativnih (obnovitvenih) vrst zdravljenja (prejetje injekcije plazme bogate s trombociti in/ali matičnih celic), nato pa zaščitno zdravljenje (prejetje injekcije hialuronske kisline z dolgim delovanjem, umerjeno okrepitev stegenskih mišic, jemanje glukozamina, zmanjšanje obremenitev).

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Prosim.

Zdravljenje, ki sem ga navedel, bolečin običajno povzem ne odpravi, jih pa večinoma bistveno zmanjša. Kolesarjenje priporočam.

New Report

Close