Mr Artrografija kolkov
Pozdravljeni, po vašem napotilu sem zaradi bolečin v kolkih opravila mr Artrografijo kolkov. Levi kolk: glavica stegnenice ima sfericno obliko. V superiornem delu labruma drobna površinska fisura skozi njegovo bazo. Posteriorno od fovee capitis približno 1×1 cm velika delaminacijska poskodba hrustanca, obsega vecji del njegove debeline.
Desni kolk- blago konveksen prehod glavice v vrat v anterosuperiornem delu. V anterosuperiornem delu med 2 in 3 uro. drobna fisura skozi bazo labruma.
Zanima me, kako se to zdravi. Sicer sem ze naročena na pregled v vaši ambulanti, ampak me vseeno zanima kako zdravljenje poteka. Hvala.
Pozdravljeni,
zelo verjetno vam bom priporočil prejetje injekcij plazme bogate s trombociti v oba kolčna sklepa. Menim, da artroskopsko operativno zdravljenje zelo verjetno (še) ne bo potrebno.
Pozdravljeni, prosim za vaše mnenje od MR desnega kolena. Hondromalacija patelarnega hrustanca druge stopnje v srednjem delu dve nepopolni rupturi hrustanca. Prisoten je suprapatelarni izliv kot tudi izliv v kolenski sklep desno.Medialni meniskus je degenerativne spremenjen v srednji ter zadnji tretjini s centralno horizontalno povišanim signalom ob degeneracija.L.pozdrav Bojana
Pozdravljeni,
v izvidu navajajo okvare sklepnega hrustanca na pogačici, ki segajo do polovice debeline, s pokama v srednjem delu, ki, (tako razumem) segata tudi čez polovico debeline. Navajajo tudi nekaj prekomerne tekočine v kolenu (znak draženja) ter obrabno okvarjeno vezivno hrustančno ploščico v notranjem delu kolena.
Za odločitev o zdravljenju je nujno potreben klinični pregled in tudi pregled posnetkov slikanja z magnetno resonanco, katerega izvid ste navedli! Zelo verjetno bi po pregledu priporočil eno izmed regenerativnih (obnovitvenih) vrst zdravljenja (prejetje injekcije plazme bogate s trombociti in/ali matičnih celic), nato pa zaščitno zdravljenje (prejetje injekcije hialuronske kisline z dolgim delovanjem, umerjeno okrepitev stegenskih mišic, jemanje glukozamina, zmanjšanje obremenitev).
Prosim.
Zdravljenje, ki sem ga navedel, bolečin običajno povzem ne odpravi, jih pa večinoma bistveno zmanjša. Kolesarjenje priporočam.