MR
Pozdravljeni!
Ta vikend sem se vrnila iz KC LJ, očesni oddelek zaradi vnetja očesnega živca. Enako se mi je pripetilo že pred 11 leti, takrat sem bila v MB, zdravljena z dexametazon injekcijami, zdaj pa z medrol infuzijami.
Pregled pri nevrologu je bil brez posebnosti, medrol imam še v tabletkah (+ultop in kalcij), zmanjšujem dozo po planu, predlagano pa imam še magnetno resonanco, napotnice mi niso napisali – naj mi jo napiše moj osebni zdravnik.
Povejte mi, prosim, kam naj se prijavim, za kje naj rečem za napotnico, niti ne vem, če kak “nujno” na napotnici pospeši preiskavo… predlagano kontrolo na OK imam čez 3 mesece (če bo vse OK), čakalne dobe pa po podatkih na strani zzzs od 16 tednov naprej, če nisi samoplačnik.
Moj osebni zdravnik je sicer super, za napotnico vem, da ne bo problem, le sanja se mi, če ima lahko on kje kak vpogled, kje se manj čaka. In do kontrole bi rada imela to za sabo..
Kje ste vi bili, kako dolgo ste čakali, skratka, kam in kako?
Hvala in lep pozdrav!
TUDI MENI NA OČENI NISO HOTELI NAPISAT NAPOTNICE. OSEBNA ZDRAVNICA JE NATO BLAZNO ZAVIJALA Z OČMI, KO SEM PRIŠLA K NJEJ PO NAPOTNICO. CELO ŠLA JE NA KONZULTACIJO K DRUGI ZDRAVNICI ALI MI MRI NAPIŠE ALI NE. V LJUBLJANI SE MANJ ČAKA V MEDILABU-SE SPLAČA ŠE PUSTITI TELEFON, KER ZAMENJAVE Z DRUGIMI NAROČENIMI ZA TERMIN SO VEDNO MOŽNE SPLOH ČE POVEŠ ZA KAJ GRE. V KC JE MENDA GROZNA VRSTA SO PA VERJETNO RADIOLOGI ZATO TOLIKO BOLJŠI, IZKUŠENEJŠI.
Jap, meni na očesni niso napisali napotnice, samo na odpustnico, naj me napoti moj osebni zdravni ali pa napotni okulist.
Trkam … danes sem bila na prvi kontroli pri okulistu in mi je napovedal novo kontrolo pri njem konec avgusta (če se seveda ne bo nič posebnega dogajalo, drugače naj priletim takoj!) in da me bo poskusil takrat sam kam potisnit, k osebnemu grem pa jutri.
Pa tudi moj osebni res čisto nikoli ne komplicira glede napotnic ( prek vikenda sem začutila, da z očesom nekaj ni OK, v ponedeljek sem ga poklicala in povedala, kaj da mi je, se zmenila za uro, prišla ter oddala kartico, čez 20 minut je prišla sestra ven nazaj že z napotnico za okulista. Očitno je po kartoteki videl, da znake poznam in se mi sanja, za kaj gre in tudi okulist me je takoj pregledal in tudi takoj napisal napotnico za naprej v KC, lahko pa bi šla tudi v MB, če bi želela).
Glede napotnice za MR tako nimam, na srečo, problema.
Sem pa klicala danes na Medilab, MR glave čakanje 6-7 mesecev, Terme Maribor pa cca 8 mesecev. Samoplačniško oboje takoj… ali pa če na pol mrtev ležiš v bolnici in si res nujen, v par tednih. Kdo želi, zakaj želi … jim ni važno, žal.
Me je pa na srečo moj okulist malo potolažil, da če do oktobra, ko imam v LJ predvideno kontrolo, še ne bom imela opravljene MR, me bo po opravljeni preiskavi pač še enkrat poslal v LJ s kompletnimi izvidi. Da želi vedeti, da je res vse OK. Da mogoče ni nič, da pa mu po drugi strani sploh ni všeč, da se mi je to že dvakrat zgodilo, čeprav z oh leti presledka.
Jaz sem pa pravkar nazaj od osebnega zdravnika, bolniško imam še do konca meseca, papirje bo dal še na komisijo, ker moj okulist priporoča mirovanje do konca avgusta, ko imam kontrolo pri njem. Za očesom še boli, vidim še zdaleč ne OK, je pa bistveno bolje, kot pa, ko sem šla v bolnico, se pa da zdržat :))
Pri nevrologu sem bila v LJ, pa je bilo OK, niso pa mi oni urejali MR – žal se zdaj sama lovim, kam in kako naj grem. Baje res, če urgira bolnica za pacienta, se da dobiti datum bistveno hitreje, kot pa takole..
No ja, prej ali slej bom že našla nekje nekaj, saj mi ne preostane drugega, kot pa čakanje.
LP!
Hana, hvala!
Sicer napotnico že imam, pa če bom dobila slučajno v Celju datum kaj prej, bom nesla k mojemu osebnemu zamenjat.
Ta trenutek pa itak nisem prepričana, če se mi ni vnetje prestavilo na drugo oko, me boli zadaj, vidim OK … se sicer tolažim, da verjetno ni nič, da sem le preveč napenjala zdravo oko, ker z bolnim še ne vidim v redu.
Se je komu slučajno to zgodilo; da se je vnetje živca prestavilo še na drugo oko?
Kak dan še počakam, zdravila še itak jemljem, potem pa bom videla ali gre na bolje ali grem nazaj k zdravniku:((
Lepo se imejte!