Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija mozolji po ramenih

mozolji po ramenih

Pozdravljeni!

Imam težavo; namreč zelo trdovratne mozolje po ramenih in sedaj jih imam tudi po sredini prsnega koša. Ti mozolji niso “navadni”, ampak so drugačni kot npr. na obrazu. Običajno so tudi rahlo srbeči. Vedno mi pa izginejo za nekaj mesecev, ko sem nekaj tednov na morju.. zgleda so neodporni proti morju+soncu, proti kremam pa so. Trenuitno se mažem okoli 14 dni s klimicinom, 2x dnevno.. vendar izboljšanja še ni. Na obrazu mi klimicin vedno deluje (sicer kože na obrazu niti nimam problematične), tukaj pa zgleda da ne. Imate kakšen nasvet ? Kakšna druga krema ? Kaj pa tablete Rouccatane (ne vem če sem prav napisal) .. po nekajmesečni uporabi le-teh naj bi mozolji izginili, vendar tablete niso najbolj zdrave – škodujejo jetrom ?

Hvala za odgovor

LP

Dober dan!

Mozolji, mozolji…..
problem mozoljev vidim sam v tem, da brez njih v določenem obdoibju pač ne gre.
V kolikor se to obdobje podaljšuje v nedogled, predvsem pa v kolikor puščajo brazgotine, se odločamo za Roaccutane, ki pa ob vseh ukrepih, ki so potrebni pred uvedbo sploh ni škodljiv.
Potrebne so pač redne kontrole tudi laboratorija, vsekakor pa je odločitev o tem ali sploh jemati to zdravilo odvisna od stanja aken.

Lep pozdrav

prim. Boris Kralj, dr. med

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spostovani,

dovolite, da se vmesam z enim vprasanjem. namrec, pri 29 me se vedno mucijo akne…sita sem ze vsega, saj so se mi “trenutno” naselile v pas pod vratom. Ali se krema klimicin dobi brez recepta ali moram zanjo k zdravniku?
Kaj mi sicer priporocate? (verjemite, da sem poskusila ze vse mozno): Hvala za vas trud in lp, A

Ahaaa…sem opazila odgovor glede klimicina, zato nikar ne odgovarjajte se enkrat isto. Ze vem 🙂

New Report

Close