Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Mozolji na glavi!

Mozolji na glavi!

Že okoli 3 leta imam na glavi mozolje se pravi po lasišču. Zdravnica mi je predpisala Garamycin in pa antibiotike Amoxsiklav 2x. Mozolji so zginili toda po dveh mesecih so se ponovno pojavili. Izglede da imajo kot nekakšne cikle ko pridejo pa gredo. Trenutno se mažem z Klimicin T, vendar pa takoj ko neham mazati se spet pojavijo. Zanima me, če sem osamljen primer ali ste se s tem v vašem poklicu že srečali. zanima me tudi ali lahko imaš zaradi tega otekle bezgavke po vratu? Zdravnica mi je namreč rekla da imam bezgavke otekle zaradi teh mozoljev ki naj bi bili bakterijski, in na to naj bi se bezgavke odzivale.

Najlepša hvala za odgovor

lp Goran

Spoštovani Goran!

Mozolji, kakršne opisujete, so verjetno posledica ponavljajoče se okužbe izvodil žlez lojnic. Zdravljenje z antibiotiki je bilo pravilno, verjetno pa bo treba natančneje ugotoviti morebitno žarišče teh vnetij. Potreben bo izčrpnejši pogovor z dermatologom (lahko tudi pri nas v Dermadentu – http://www.dermadent.si), ki bo po potrebi predlagal nadaljnje preiskave.

Pozdravljeni!

Tudi sam imam podobne težave. Poleg tega, da mi lasje močno izpadajo, se mi po lasišču pojavljajo mozoljčki. Včasih več, včasih manj. Lasišče me tudi non-stop srbi in pogosto imam tudi prehljaj. Poskusil se že razne šampone, a nič ne pomaga.
Kaj bi lahko poamgalo?

Pozdrav!

Vzroki so lahko hormonski, dedni, moška plešavost, akne, rosacea…… torej je potrebno oceniti in opredeliti vzroke in nato poskušati pomagati, šamponi zgolj mirijo vnetje.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close