Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija mozolji in Diane 35

mozolji in Diane 35

Stara sem 23 let, imam probleme z mastno kožo na obrazu, mozoljev se ne uspem rešiti, čeprav sem poskušala pri kozmetičarki, splošnemu zdravniku in samoplačniškemu dermatologu, ki je bil precej drag za vse, kar sem dobila..
Jemljem KT, seveda zaradi zaščite, pa me zanima, ali je priporočljivo, da jih menjam za Diane 35, ki dobro vplivajo na kožo? Poznam prijateljice, ki se jim je koža zelo izboljšala, nekatere pa jih niso dobro prenašale (kilogrami šli, kljub isti prehrani, zelo navzgor!)
Mislite, da je smiselno, da poskusim in vidim, kako bi nanje odreagiralo moje telo?
Hvala in LP!

Lep pozdrav!

Vsekakor če že jemljete kontracepcijo, če imate nečisto aknavo kožo, ptem je smiselno zamenjati dosedanjo kontracepcijo za Diane 35.
S prekomerno telesno težo ima probleme le nekaj % žensk, to pa boste hitro videli.
Računajte na to, da bo učinek teh tablet po 5.-6. mesecih!

Pozdravljeni

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljena Minca!

Poznam te težave zelo dobro.
Pred leti, takrat sem imela 24 let sem imela zelo hud izbruh aken, katerega sem dve leti poskupila rešiti na vse može načine ter na koncu sem pristala na Diane. Po cca 7 mesecih jemanja je bila moja koža čista. (Prvi rezultati že po enem mesecu).Bila sem srečna kot že dolgo ne…Potem pa sem začela doživljat hude depresije in sem z Diane morala prekiniti. nevem, če so bile za depresije vzrok Dinae, povem pa lahko, da so mi po prenehanju jemanja KT depresije minine…

Po prenehanju z Diane se je moja koža spet poslabšala in poskusila sem z vsemi možnimi mazili ter edino ki mi pomaga (rabim ga še danes) je Dalacin T emulzija. Zame je odlično!
Dobila sem tudi edino milo ki mi ugaja za umivanje to je glicerinsko milo proti aknam (sedaj se ne spomnim proizvajalca, lahko pa ti sporočim, dobiš v Sanalaborju!)Povem ti, da je res odvisno s čim se umivaš. Ko mi je enkrat to milo zmanjkalo sem rabila Loreal Pure (s salicilno k.) in nametalo mi je polno mozoljev.Nikoli več ne zamenjam mila za te tekoče preparate za umivanje!

Tudi s kremami bodi skopa. Jaz jih rabim le res občasno in za predel okrog oči. Uporabljam le Fresh tonik (ki ima iste sestavine kot krema, le da ne masti kože) in Revlonov tekoči puder brez olj.

Lahko rečem, da je moja koža še boljša kot ko sem pila Diane, ampak poskusi z njimi, ker smo si ljudje zelo različni.

Pa še to: nisem se zredila po njih, sem pa pridobila veliko strij in celulita…

Srečno!

Pozdravljena anabela!
Zanimivo to, kar pišeš.. Vem, da Diane zelo izboljšajo kožo, imajo pa precej nevšečnih stranskih učinkov.. In kar ne vem, kaj naj- poskusim z njimi ali ne..
Me zanima- si celulit zgubila, ko si nehala z jemanjem Diane?

Glede preparatov, ki jih uporabljam, pa tako- ne uporabljam agresivne kozmetike, vse imam od Dr. Hauschke, ki je naravna kozmetika in to le čistilno mleko, tonik in kremo (le to dam na obraz samo zjutraj, saj zvečer ni potrebna oz. koža počiva)

Me pa zanima to tvoje milo- od katerega proizvajalca in kakšno je?

Hvala in LP!

Živjo Minca!

Najprej glede celulita. Nisem se ga rešila, je prava groza, tudi strij je veliko. Sem pa po naravi nagnjena k temu. Kar je najbolj zanimivo je to, da sem pred pitjem Diane imela lep trebušček…potem so me te taplete napihovale in tudi tam sem pridobila celulit! Za neverjet! Sedaj me ne napihuje več, celulit pa je žal ostal….So mi pa Diane tako zelo pomagale za kožo, da me to sploh ni motlo, če ne bi bilo depresij bi jih še pila….

Glede mila, mislim da je od Aquagena-lahko pa sem prav mimo ustrelila, ker nimam več ovitka…vem da je več različnih teh mil, priti aknam, za občutljivo kožo itd…Bom pogledala danes v Sanalaborju, ker grem tja po druge stvari..Tako, da ti zvečer sporočim. Povem pa ti, da meni je super in mislim, da mi je to še največ pomagalo za kožo in to da ne rabim več krem…to strašno maši že tako mastno kožo! Tonik je dovolj, verjemi! To delam že leto dni, pa se mi je koža ful popravila…Ko mi je nekoč mila zmanjkalo sem kupila Lorel Pure za aknasto kožo in po enem tednu je moja koža čisto znorela! Pa drugega nisem spremenila; potem sem spet nabavila milo in po enem tednu spet OK…
Tudi ko sem prenehala rabit kremo (cca eno leto nazaj) je bila že po enem tednu razlika več kot očitna….Sedaj rabim Garnier Fresh le ko grem ven na mraz…

No bo dovolj…ti sporočim ime mila zvečer…

Minca!
Moj predhodni post se je nekam izgubil ali pa še ni bil objavljen.
Torej ime mila je:AQUAGENA (ACNE SAOP;v beli embalaži z rdečim napisom; sicer obstajajo ene tri vrste tega mila-proti aknam, za občutljivo kožo in mislim da navadno). Cena cca 500 sit; dobiš v Sanalabor trgovinah.
Meni je res fantastično. Do sedaj lahko rečem edina stvar poleg zdravil, da mi pomaga.

Joj, anabela, super si!! Iz srca hvala!

Ravno danes sem šla v Sanolabor (mb), pa mi je prodajalka rekla, da tega mila ne držijo več, že dolgo ne. Ker baje ni šlo.. In da misli, da se ga ne da več dobit pri nas..??

Škoda…

Nemogoče! Jaz sem ga kupila pred nekaj dnevi. Sem pa iz Nove Gorice. Kontaktiraj me na email [email protected]; ti pošljem enega po pošti, če seveda želiš.

lp

🙂 Tudi jaz sem iz goriškega konca, le da študiram v Mb in sem malo doma. Bom pa si šla kupit- verjetno si to milo našla v Mercatorju v Kromberku v Sanolaborju?
Hvala ti, res! 🙂

Pozdravček!

Ja točno tam sem to kupila!
Si pa sedaj cca 1 teden, po nasvetu neke punce z nekega foruma (ki pravi da si je tako rešila mozoljev) mažem kožo z 100% raztopino himalajske soli. Nekaj pa sem sama dodala.
Torej:
Zjutraj si kožo umijem z Aquageno, namažem namesto tonika solno raztopino, čez dam kremo Garnier Fresh in puder Revlon Colorstay
Zvečer si enako umijem obraz, namažem spet solno raztopino in na »rizične« predele kože dam 100% čajčevo olje (sol in olje dobiš v Sanalaborju)
Povem ti moja koža se temu zelo dobro odziva!Vsaj zaenkrat.
Želela sem opustiti Dalacin, ker želim zanosit oz. sem mislila da sem že….pa se tega zdravila ne sme rabit med nosečnostjo…
Ej..želim ti da ti pomaga…

KOmentar: gre za poskus, ki morda pomaga, bojim pa se, da se bo po takih tretmajih koža zelo izsušila, spremenila, …

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close