Najdi forum

mozolji

Pozdravljeni!
Stara sem 17 let in sem vedno imela zelo lepo, gladko kožo. Sedaj pa (približno pol leta) imam brado in lica polna rdečih pikic. Kar naprej se mi pojavljajo mozolji, že ko mislim, da je boljše, pa se spet “razvijejo” in vse je isto kot prej. Sedaj sem si kupila milo znamke Oxy, ki globinsko sčisti kožo, ampak po uporabi ni nič boljše (za kakšno uro imam “posušeno” kožo, naslednji dan pa je vse isto). In na teh predelih me koža tudi srbi in se ponavadi spraskam in je mozoljev še več. Prosim, pomagajte mi, rada bi imela kožo tako, kot sem jo imela prej! Prosim!! Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Koža ne bo nikoli več takšna, kot je bila prej. To je davek na to, da si ženska in da hormonska nihanja v tvojem telesu vplivajo poleg drugotnih spolnih znakov tudi na lojnice, ki nesramno bohtijo in ti delajo slabo voljo. Jaz na tvojem mestu ne bi pretiraval z mili. Na obraz pravzaprav milo niti ne sodi. Pri zdravniku pa bi poiskal recept za tekočino ali stik, s pomočjo katerega je moč bistveno zmanjšati število in velikost mozoljev. Tudi ustrezna prehrana ti utegne zmanjšati to nadlogo. Predvsem se izogibaj čokoladi, začimbam, jedi z obilo maščobami (npr. sladice) in skrbi tudi za dobro razpoloženje ter gibanje na svežem zraku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Draga Naja!
Svetujem ti, da mamo prosiš naj ti plača kakšen obisk pri kozmetičarki. Pojdi na strokovno nego kože, ampak ne v katerikoli kozmetični salon, ampak se prej pozanimaj kje si lahko zares lahko strokovno oskrbovana. Srečno!

New Report

Close