mozolji
Lep pozdrav!
Zanima me, ali je antibiotik Sumamed učinkovit pri aknah? Naj omenim, da mi v več kot enem letu ni pomagala niti krema Skinoren, niti antibiotik Klimicin. Zanima me, ali je jemanje Sumameda sploh smiselno, ali bi bila učinkovitejša terapija z Roucattanom. Ne bi se rad spet nekaj mesecev brezveze “zdravil” s sumamedom, tako kot sem se do zdaj s skinorenom in klimicinom
Hvala za odgovor
Pozdrav!
Samozdravljenje z antibiotiki, odločanje o Roaccutanu……?
Odločitev o terapiji je s strani dermatologa, ki seveda razloži pluse in minuse, prognoze…..
Sumamed je sicer priporočen kot zdravilo pri aknah, sam pa nimam dobrih izkušenj, pri mojih bolnikih ni bilo bistvenih izboljšanj.
Lp
Lep pozdrav!
Pred dnevi sem obiskal dermatologa zaradi težav z aknami.Dermatolog mi je predpisal jemanje antibiotikov Azabiot 500 (1x na teden,6 tednov), Efloran 400 (1x na 12h, 3 tedne).In mazanje obraza
z kremami klindamicin v tekočem pudru, tretinoin v neionski hidrofilni podlagi .Sedaj me pa zanima če je to učinkovito zdravljenje aken in ali so morda še kakšna bolj učinkovita sredstva.(kdaj je najbolje nanesti na obraz kremi???)Kaj je z antibiotiki Azabiot, Efloran sta učinkovita pri zdravljenju aken in ali jih predpisujete za zdravljenje aken.Rad bi samo drugo mnenje.
Hvala za odgovor
Lep pozdrav!
Pred dnevi sem obiskal dermatologa zaradi težav z aknami predvsem na obrazu.Dermatolog mi je predpisal jemanje antibiotikov Azabiot 500(1x na teden, 6 tednov), Efloran 400(1x na 12h, 3 tedne)
In mazanje s kremami klindamicin v tekočem pudru(1x na dan), tretinoin v neionski hidrofilni podlagi(1.teden 1x na 3 dni, 2 teden 1x na 2 dneva nato 1x na dan)Glede mazil me zanima, kdaj se je bolje namazati z njima zvečer ,zjutraj???
Zanima me če je to učinkovito zdravljenje aken in če so morda še katera bolj učinkovita sredstva.Glede antibiotikov me zanima če sta učinkovita pri zdravljenju aken in ali jih predpisujete za zdravljenje aken.Rad bi dobil samo drugo mnenje.
Hvala za odgovor
Pozdrav!
Tovrstna terapija se predpisuje za akne, o učinkovitosti ali ne , pa se pokaže po prenehanju take terapije, seveda ob nadaljevanju mazanj.
Ker gre pri aknah za proces, ki ima ozadnje v hormonih, je potek odvisen od starosti, oblike aken….
Torej druge terapije še obstajajo, vendar je odločitev o njih odvisna od vrste dejavnikov, ki jih presodi lečeči zdravnik.
Lp