mozolji
Že od zgodnje pubertete imam mozolje oz akne,zdravila sem se že z različnimi mazili,clinofugom večkrat-vse neuspešno,jemala sem tudi roaccutane šest sedem mesecev nakar se mi je stanje izboljšalo,sedaj po po enem letu pa se je stanje zopet ponovilo.Zaradi hudih stranskih učinkov,ki so bili že skoraj neznosni,tudi psihično sem se zelo slabo počutila(zdravim se za depresijo,oz se je zelo poslabša po končanem zdravljenju z roaacutane),sem potrpela ker mi je dermatolog rekel da se akne ne bodo ponovile.sedaj ko sem bila ponovno pri njem in po zopet neuspešnih poskusnih zdravljenj z kremami in clinofugom se je spet odločil za raccutane..poskusila sem vendar sem se spet začela slabo počutiti,fizično in psihično,zato sem jih opustila.poskusila sem tudi diane,logest-spet slabo počutje.kamorkoli se obrnem nikoli se ne izide..nevem kaj naj še naredim da bi seznebila aken,saj imam že vso razbrazgotinjeno kožo..verjetno imam hormonske motnje in bi rada odpravila vzrok.Naj grem k endokrinologu??kakšne so možnosti tam??je zdravljenje uspešno,se akne ne ponovijo?imajo zdravila kakšne stranske učinke??prosim vas za vašo mnenje??
Spoštovani!
Glede na navedeno ste že prejemali veliko preparatov, ki se uporabljajo za zdravljenje aken. Napisali ste , da roacutana in tudi hormonskih preparatov niste dobro prenašali. V tem primeru je edina možnost uporaba clinofuga in lokalnih preparatov. Morda lahko koristi sprememba načina življenja (dovolj gibanja v naravi, izogibanje stresu, zdrava prehrana…).
Lep pozdrav!
Pozdravljena!
Imam 20-let in enake težave z približno enako terapijo, razen Roaccutana.
Koristila sem različno kozmetiko, nazadnje Vichy-normaderm. Stanje se občasno popravi, nakar je na novo izbruh, pred menstruacijo vglavnem. Mama je bila kar obupana in svetovala Proapin-propolis kapljice neposredno na akne. Nekaj časa malo peče, potem pa neha. V dveh dneh se mi je vnetje popolnoma umirilo. Ko se mi propolis na koži posuši, za ponoči dajem balzam po britju(Genera), ker ta tudi umiri nadraženo kožo. Koža mi je vlažna, mehka in nič ne peče. Pozabila sem napisati, da se vsak dan inhaliram in dajem maske od korenčka, jabolka, medu in kvasa.
Lp
Ninika
naj še dodam da nimam rednih menstruacij,malo sem prebirala ostale poste in sem videla da je to povezano??že od začetka ko sem dobila menstruacijo jo dobim le kakšnih šest sedemkrat na leto,odvisno včasih je nimam po pol leta??stara sem pa že 19,posvetovala sem se o tem tudi z ginekologinjo(pred tremi leti,pregledala mi je tudi jajčnike z ultrazvokom in je bilo vse ok))in je rekla da se bo do 18,19 leta umirilo in bodo menstruacije rednejše ,pa niso,niti malo se niso spremenile in če jo že dobim je potem vedno na drug datum,večinoma pa traja samo štiri dni.Težave imam tudi z potenjem in mrzlico,včasih me je mrzlo še ko je v stanovanju zelo vroče..meni se to stanje ne zdi normalno..in sem res že obupana ker v takšnem čudnem telesu nevem več ali naj čakam da se samo spremeni ali pa imam probleme z hormoni??