Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija mozolji

mozolji

Stara sem 23 let in imam mozolje že od svoje zgodnje pubertete. Mozolji so rdeči, in takšni črni mozoljčki. Jih imam po obrazu in tudi po hrbtu. Sem hodila na preglede k dermatologu, a sem čez čas nehala hodit, ker ni bilo nič boljše oni pa so trdili, da je. Nikoli mi niso naredili nobene krvne preiskave. Jemala sem Clinofug ni malo niso bile vidne izboljšave, potem jemala diane35, po teh tabletah pa je malo bilo boljše, a ko sem jih nehala jemati so se mozolji spet pojavili, mazala sem se z vsemi mogočimi mažami, ki so mi jih predpisali. Pravzaprav sploh ne vem več kaj naj naredim. Z zunanjim videzom sem se nekako sprijaznila, ampak me skrbi, če bi lahko bilo slučajno možno, da je kaj drugega narobe. Dermatologinja mi je rekla, da se bomo s tem začeli ukvarjati, ko bom stara čez 30 let do takrat pa ni razloga za paniko. Kako je s tem, da mozoljavost je lahko vzrok policističnih jajčnikov, sem imela narejen ultrazvok in ciste niso bile vidne. Najlepše se zahavaljujem za vaš odgovor!

Pozdrav!

Problem aken je hormonski.
Dokler jemljete Diane je stanje boljše.
Vsa ostala terapija je blaga!
V skrajnem primeru je še eno zdravilo, ki pa ga pri ženskah z blagimi aknami redko predpisujemo!

Diane, Yarina- ginekolog?

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Meni so hoteli predpisati tudi neke zelo močne tablete, imena se ne spominjam, ko bi morala zraven jesti tudi kontracepcijske tablete, da ne bi zanosila, ker drugače bi lahko bil otrok deformiran. A se za to terapijo nisem odločila. Diane pa ne jem za to, ker v kartkem času želim zanositi in me zanima, če bom slučajno imela probleme glede na to, da so te akne hormonsko pogojene?

POzdrav!

če nameravate zanositi potem ne pride v poštev niti Diane niti Roaccutane, med nosečnostjo je običajno stranje dokaj dobro.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close