Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Mozolji

Mozolji

Pozdravljeni. Imam problem, ki se je začel pojavljati pred nekaj meseci. Po obrazu se mi spuščajo neki čudni mozolji. Ravno danes zjutraj me jih je kar pet pozdravilo z mojega obraza. Niso to čisto navadni mozolji. So ene take modrikaste lise, sredi katerih se je naredila bulica, ki pa zaenkrat še ni gnojna. Zadeva izgleda zelo grdo. Opazila sem, da se je okrog enega mozolja na licu, pojavila manjša oteklinica. Pa tudi zelo boleče so te kožne spremembe. Naj povem, da se to pojavlja med menstruacijskem ciklusom. Stara sem 47 let in imam že zelo neredne menstruacije.

Mi lahko svetujete, kako se tega znebiti? In kaj to pravzaprav je? Je morda vzrok kakšno hormonsko neravnovesje, ali mogoče kaj drugega? Jem po načelu zdravega prehranjevanja. Brez sladkorja, bele moke in izdelkov iz nje. Izogibam se mastni in težki hrani. Pojem veliko zelenjave.

Upam, da sem dovolj razumljivo napisala. Zahvaljujem se za odgovor.

Lep večer vam želim.

Julija

Pozdravljeni Julija!

Po opisu bi lahko sklepal, da gre morda za Rosaceo- bolezen lojnic, ki je včasih podobna aknam.
Včasih se v tem primeru odločimo za neko vrsto antibiotikov, ki pomagajo, potreben pa je posvet s svojim zdravnikom, če se ne more odločiti za zdravljenje, pa je potreben dermatološki pregled.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close