Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija mozolji

mozolji

Pozdravljeni!
Imam težavo, ki me muči iz dneva v dan. Stara sem 18 let in imam kar čisto kožo, če izključim brado na obrazu. Tam mse mi mozolji kar vrstijo in ne izginejo. Pojavijo se, srbijo in sploh nikoli ne izginejo! Imam veliko majhnih mozoljev, ampak pojavljajo se tudi veliki (kakšen centimeter), tako da me na dotik boli tudi okrog njega- traja tudi veliko časa, da izgine. Priporočate obisk pri dermatologu? Se je potrebno naročit ali lahko kar grem? Kaj pa lahko naredim za to sama? Do sedaj mi še noben preparat ni pomagal, čeprav s tem ne pretiravam! Hvala!

Spoštovana Klara!

Najverjetneje gre pri vas res za akne (čeprav seveda tudi druge diagnoze niso izključene!), ki po opisu sodeč niso pretirano hude. Če vas motijo, bi prišel v poštev obisk pri dermatologu, da postavi dokončno diagnozo in predpiše zdravljenje.
V javnem zdravstvu o napotitvi k dermatologu odloča izbrani zdravnik (če presodi, da je napotitev indicirana), v samoplačniških dermatoloških ambulantah pa zadostuje, da se dogovorite za termin obiska.
Če ne želite k zdravniku, bi vam priporočil le skrb za redno nego obraza brez pretirane uporabe kozmetike. “Mozoljev” nikar ne stiskajte!!!

New Report

Close