Mozoljavost na venerinem gričku
Pozdravljeni,
stara sem 28 let in že par mesecev se mi po venerinem gričku pojavljata dva podkožna mozolja, ki kasneje izgineta, pojavljata pa se vedno na istem mestu. Izgledata kot nekakšen podkožni mozolj. Zelo me skrbi, da ni kakšno virusno obolenje. Drugače drugih problemov nimam, me pa to zelo moti in skrbi, da problem ni tako nedolžen. Mozolja me ne bolita.
Lepo vas prosim za pomoč. Mislite, da bi se morala oglasiti pri ginekologu?
Najlepša hvala
Spoštovani,
“podkožni mozolj” oz. furunkel ni virusna bolezen, pač pa bakerijska okužba dlačnega mešička. Marsikdaj se tovrstne težave pozdravijo same od sebe, v hujših primerih je potrebno antibiotično zdravljenje s tabletami ali manjša operacija, s katero furunkel prerežemo, odpremo in tako omogočimo, da se pozdravi. Furunkli sicer načeloma bolijo, tako da če sta vaši spremembi neboleči, ste si morda postavili napačno diagnozo in bi bilo smiselno, da ju o priliki pokažete osebnemu zdravniku ali ginekologu. Verjetno pa hujšega ne bo in se vam nič ne mudi.
Od virusnih bolezni so lahko “mozoljčkom” – pa ne globokim, temveč povrhnjim – podobni moluski in genitalne bradavice.
Lep pozdrav,