Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Mozolj na dojki?

Mozolj na dojki?

Pozdravljeni. Pred par dnevi sem opazila mozolj (?!) (premera cca 5mm) na kolobarju leve dojke. Bil je bel, zato sem ga stisnila in je ven pritekla bela (gnojna) tekočina. Sedaj je še zmeraj takšne velikosti, vidi se, da je še zmeraj nekaj vsebine notri (bela tekočina, en del je tudi črnkast – temen). Je še zmeraj nelagoden občutek ob tipanju, vendar ne boli, kot pred par dnevi. Ne vem ali še naj poskusim kaj iztisniti, ali naj počakam, ali naj grem kar do ginekologa? Ne vem, ali bi to naj bil dejansko mozolj, ali je kaj drugega? Stara sem 32 let, nikoli rodila, na dojkah ne tipam nobenih zatrdlin.

Spoštovani,

po opisu sodeč bi lahko šlo za zamašeno lojnico. Mislim, da ni potrebno stiskanje, ampak redno mažite s katero od naravnih krem, kot so ognjičeva, smrekovo mazilo, najverjetneje se bo stanje umirilo samo od sebe.

Pozdravljeni.

Pred tedni se mi je na dojki naredil mozolj, iz katerega je iztekla tekočina in se je lepo zacelil. Je pa na tem mestu ostala površinska rdečica, velikosti cca. 3 mm, ki še ni povsem izginila. Nič ne boli, rdečica je bleda, na površini kože, koža ni nagubana ali drugače spremenjena. Bi bilo potrebno pokazati zdravniku, ker je od mozolja že nekaj tednov ali bo rdečica izzvenela s časom?

Hvala in lep pozdrav.

New Report

Close