Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? MOŽNOSTI ZAPOSLITVE ZA IZOBRAZBO DR.MED

MOŽNOSTI ZAPOSLITVE ZA IZOBRAZBO DR.MED

Zanima me, kje vse se lahko zaposli tisti, ki je končal medicinsko fakulteto razen v zdravstvenih domovih ali bolnišnicah. Ali je možna zaposlitev tudi v lekarni oz. ali obstaja kak zakon, ki dovoljuje delo v lekarnah izkjučno farmacevtom? Kaj lahko medicinec dela v farmacevtski firmi razen, da je potnik?
Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!

V farmacevstki druzbi lahko dr.med. sodeluje tudi kot strokovni sodelavec – neprestano spremlja trende zdravljenja na dolocenem podrocju v svetu, hodi na strokovne posvete, seminarje, spremlja razvoj zdravil, pise navodila za zdravila (listki v skatlicah), daje strokovne nasvete potnikom, itd.
Katja, ce si ze dr.med. in ce se ti to slisi privlacno, mi lahko mail spustis, pa se bomo kaj zmenili.

martina

Nisem še dr.med. Sem pa že v 5. letniku. Ko bom pa končala, sem bom pa sigurno vključila v takšno področje. Hvala za odgovor

Vprašam se zakaj si sploh šla študirat medicino, če očitno ne želiš opravljati
delo zdravnika.

Nana,

Nekdo mora tudi razvijati nova zdravila, nekdo mora skrbeti, da so dohtarji vedno na tekočem z novostmi v farmaciji in nekako mora farmacija tudi izvedeti katera zdravila niso več učinkovita.
Nekdo tudi raziskuje kako bi se dalo zdraviti tiste bolezni, ki jih sedaj še ne znamo zdraviti. Nekdo raziskuje stranske učinke zdravil…

Ker so dr.med. dobro podkovani v marsikateri od teh tem, zakaj ne bi tega počeli?

meta

Se o tem samo sprasujete ali vas to tudi kaj skrbi?

Sem se pač narobe odločila oz. sem si premislila. Veliko ljudi si pač določen poklic predstavlja drugače kot se pozneje izkaže. Vsak ima pravico do svojega mnenja, zato se mi ne zdi fajn, da sprašuješ s takim očitanjem.

New Report

Close