Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala možnost za subvencijo najemnine

možnost za subvencijo najemnine

LP!
Imam dokaj neobičajno vprašanje.
Želim pomagati družinam z majhnimi otroki. Odprla bi posredovalnico rabljene otroške opreme. Cene najemov ali odkupov bi bile simbolične. Vendar pa me nekoliko skrbijo najemnine za najem lokala. Bojim se, da pri posredovanju ne bi bilo zaslužkov, zato bi nemara delala na lastno škodo.
Torej me zanima, če je možna morda subvencija za najemnino ali stroške poslovanja, ali pač kakršnakoli pomoč države ali centrov za socialno delo pri tej dejavnosti. Kako imajo občine to urejeno?
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Možnosti subvencij najemnine za tisto, kar ste me sprašeavli, s strani Centra ni, kajti CSD nudi den. soc. pomoč izključno za preživetje;
ne vem pa, kako imajo občine v vezi z najemon in subvencije – za ta podatek se je bolje direktno na občino obrniti! (Ni moje področje)

Mislim pa, da bi vam okoli tega lahko pomagal ZRSZ (zavod za zaposlovanje) in sicer okrog prve samozaposlitve in prvih financiranj z njihove strani; vendar pa je tovrstno informiranje že na drugem območju od mojega, zato vam res svetujem, da se tudi za ta podatek obrnete kar na vaš ZRSZ oz. OE ZRSZ-ja.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close