Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Možnost okužbe?-Inkubacijska doba

Možnost okužbe?-Inkubacijska doba

Pozdravljeni,

naša 4-letnica ter 2,5-mesečnik sta bila zadnje dva tedna skoraj vsak dan po več ur v stiku z otrokom, kateremu so danes ugotovili pljučnico.

Ni imel nobenih tipičnih znakov, razen kašlja, na katerega sem starše opozorila. Res je, da ima zadnji mesec in pol težave z otečenim kolenom, bil v bolnici, jemal Naprosyn, vendar niso mogli postaviti diagnoze. Kri ni pokazala ničesar. Šele danes je RTG pljuč pokazal na pljučnico. Otrok je napoten na infekcijsko kliniko, kjer naj bi ugotovili vzrok oz. povzročitelja.

Sem zelo zaskrbljena, predvsem za najmlašega. Je polno dojen in upam, da s tem kolikor toliko zaščiten pred raznimi virusi. Čez 14 dni gremo na dopust in malčka čez 3 tedne čaka 1. cepljenje.

Oba otroka bom spremljala, vendar ne vem na kaj naj bom razen kašlja še pozorna.

Lp
Barbara

Pozdravljeni, Barbara,
pljučnice kot bolezni se ne nalezemo, pač pa se lahko okužimo s povzročiteljem, če bolni kašlja v nas. Vnedar se to le malokrat zgodi, dosti bolj so kužni prehlajeni ljudje, ki kihajo in imajo kar naprej izcedek iz nosu.
Pozorni bodite na znake prehlada, vročino, kašelj in težko dihanje, bledico, potenje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Tanč,

najlepša hvala za hiter odgovor.

Vem, da prehitevam stvari, dokler povzročitelj ni znan, ampak saj veste kakšne smo mame. Velikokrat paničarimo in delamo iz muhe slona, vendar sem raje previdna.

Koliko pa je inkubacijska doba?

Aja, povrhu vsega je bila pa še 4-letnica prejšnji teden v stiku z deklico, ki je imela norice.:)

Če nam bo čez 14 dni uspelo it na dopust in tam zdravi preživet teden dni nam bo pa verjetno še kaj :)))

Lep dan.
Barbara

Živ, Barbara,
ni možno reči, kolikšna je inkubacijska doba, če ne poznam povzročitelja. Običajno imajo respiratorni virusni nekaj dni inkubacijske dobe, nekatere bakterije (manj pogoste) pa tudi nekaj tednov.
Stik z noricami mora biti tesen stik. Inkubacijska doba pa je 1 -21 dni.
Vseeno vamželim, da bi šli na dopust, se lepo imeli in prišli zdravi domov:)

http://med.over.net/forum5/read.php?46,1587769

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

Mamica fantka je govorila z infektologinjo in je možnost prenosa bolezni minimalna.Zaenkrat vzroka oz. povzročitelja pljučnice pri fantku še niso odkrili. Naredili so teste za atipične pljučnice, borelijo, legionelo,… vsi izvidi so neg. Od včeraj je fantek hospitaliziran. Kolikor sem govorila z mamico mu bodo sedaj še punktirali koleno in naredili preiskave še za oslovski kašelj in astmo. Avtoimuna bolezen še ni izključena.

Pozdravljeni. Mojemu dedku je bila ugotovljena pljucnica in odpoved ledvic (bolnik s popuščanjem srca in ledvicno kronično odpovedjo). Zal je po dveh dveh hospitalizacije umrl. A je kaka moznost, da je moj otrok dobil bakterijo od njega? V stiku z njim ni bil nekaj. Doma je dobil dedek drisko in bruhanje. V tistem prostoru je bil otrok potem cez en dan ampak smo ga držali v rokah. Babica in moja mama pa sta negovali dedka ampak sta skrbeli za higieno seveda. Bi lahko kaj prenesli na otroka?

Inkubacijska doba taknih črvesnih obolenj je 1-3, lahko tudi 5 dni. Če se do sedaj niso pojavili znaki bruhanja/driske oz. nobeni znaki sveže okužbe, ni verjetno, da bi se nalezel.

New Report

Close