MOŽNOST IZBIRE?
Mene pa zanima naslednje:
Če komisija za razvrščanje otrok s posebnimi potrebami ali lokalni center za socialno delo usmeri otroka v vzgojni zavod (gre za otroka z čustvenimi in vedenjskimi motnjami, ki pa je osebnostno tako občutljiv in z tako nizko samopodobo, da mu takšna usmeritev morda ne bi bila ravno v korist), ali so starši dolžni otroka tja odvesti? Ali obstaja način, da se tega otroka obdrži v normalni osnovni šoli (pritožba, odločitev staršev, da v zavod ga pa ne bodo dali)?
Hvala za informacije!
Jaz mislim, da se morajo starši z usmeritvijo v vzgojni zavod strinjati in da se to brez njihove privolitve ne sme zgoditi.
So pa to zelo težke stvari: kakor je težko živeti s takim otrokom, pa nisem ravno prepričana, da kateri otrok premestitev pozitivno sprejme. S tem mu samo povemo, da je zelo drugačen od ostalih (v negativnem smislu) in nesprejemljiv za družbo.
Kako je pa z njegovo samopodobo pa mislim, da ni težko ugibati!
Anejka,
sasi ima prav. Načeloma naj bi se starši z usmeritvijo strinjali. Če ste odločbo že podpisali, je edina možnost še pritožba na 2. stopenjsko komisijo. Vse informacije boste izvedeli na Zavodu za šolstvo.
Lep podzrav in lep dan, Petra
Jaz mislim, glede na to, da je šolanje OBVEZNO in otrok MORA obiskovati osnovno šolo, lahko otrok ostane v izbrani osnovni šoli oz. nič se ne bi smelo zgoditi proti volji staršev.
To je moje osebno mnenje, ki se je oblikovalo na osnovi branja raznih pravilnikov jeseni leta 2004 (ko smo imeli velike težave v šoli), vendar sem prepričana, da mora biti tudi prešolanje usklajeno s starši!