Možnost heterotopične
Pri starosti 27 let sem prvič noseča. Noseča sem 5 tednov in 2 dni, zaradi bolečin v levem spodnjem delu sem se odpravila k zdravniku. Hcg pri 5 tednih + 0 dni je bil 12000. Danes pri 5 tednov +2 dni vidna gestacijska vrecka 13 mm, rumenjak, in možnost odseva ploga ki se ga še ne da izmeriti. Med desnim jajčnikom in maternico žep proste tekočine 28mm. V dveh dneh se količina proste tekočine ni spremenila. (imela sem večkrat uz, saj sem bila v bolnišnici). Na UZ je dr. videl nek odsev pri desnem jajcniku, ki ga ne more natancneje opisati. Dr. sumi na poceno kaksno cisto, izvenmaternicno ali heterotipicno nosecnost.
Marjetica855, 12.08.2025 ob 14:32
Pri starosti 27 let sem prvič noseča. Noseča sem 5 tednov in 2 dni, zaradi bolečin v levem spodnjem delu sem se odpravila k zdravniku. Hcg pri 5 tednih + 0 dni je bil 12000. Danes pri 5 tednov +2 dni vidna gestacijska vrecka 13 mm, rumenjak, in možnost odseva ploga ki se ga še ne da izmeriti. Med desnim jajčnikom in maternico žep proste tekočine 28mm. V dveh dneh se količina proste tekočine ni spremenila. (imela sem večkrat uz, saj sem bila v bolnišnici). Na UZ je dr. videl nek odsev pri desnem jajcniku, ki ga ne more natancneje opisati. Dr. sumi na poceno kaksno cisto, izvenmaternicno ali heterotipicno nosecnost.
Ne vidim razloga za prekinitev nosečnosti. Za splav se vedno odloči nosečnica sama. Z nadaljevanjem nosečnosti ne ogrožate zdravja. če bi se pojavile zelo močne bolečine ali huda krvavitev, morate takoj na urgenco.
Možnost za hetertopično nosečnost je izjemno majhna, velika možnost pa je, da bo vse v redu. Stresu se žal ni mogoče povsem izogniti, a na fizični potek nosečnosti nima velikega vpliva. Če je le možno poskrbite za sproščanje, npr z meditacijo, hipnozo, avtogenim treningom. Lahko poiščete tudi psihološko pomoč, v zdravstvenih domovih jo imajo običajno v centrih za krepitev zdravja , lahko pa vprašate osebnega zdravnika ali ginekologa, da vam pri tem pomagata. Srečno, N