Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Možno kronično vnetje ščitnice z evtirozo

Možno kronično vnetje ščitnice z evtirozo

Pozdravljeni!
Zadnje 4 mesece se počutim izredno slabo- hitro bitje srce, nespečnost, bolečine v mišicah, tiščanje v glavi, pretirana živčnost, nespečnost…
Zato sem dala kr. Dne 5.2. THS: 0,01 mE/l.
Naročila sem se na pregled ščitnice. Dne 11.2. sem imela TSH 1,867 mE7l, FT4 21,01 pmol/L.
Zanima me ali je to pogosto- takšno nihanje TSH? Ali vpliva menstrualni cikel tudi na to?
Prejela sem izvid, kjer je navedeno naslednje:
Diagnoza: Možno kronično vnetje ščitnice z evtirozo. Mnenje: TSH in FT4 sta v mejah normale, na UZ je ščitnica spremenjena kot pri kroničnem vnetju. Zdravnik ugotavlja kronično vnetje ščitnice, ki ga v primeru evtiroze ali le blagih hormonskih sprememb ne zdravimo. Terapije za ščitnico ne svetujem. Priporočam kontrolo TSH pri osebnem zdravniku enkrat letno.
Zanima me kako naprej, če zgoraj navedeni simptomi ne bodo izginili?

Hvala in prijazen pozdrav, Mateja

Spoštovani!

Glede na izvide z dne 11.2 je delovanje ščitnice pri vas normalno. Pri avtoimunskem vnetju ščitnice lahko pride do nihanja TSH. Če težave ne bodo izzvenele priporočam ponovno določitev TSH in hormonov pri osebnem zdravniku čez mesec ali dva.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close