možne spremembe?
Lepo pozdravljeni!
Ponavadi prebiram stran, dr. Pušenjaka in za vašo stran sploh nisem vedela, dokler ni eni od mamic dr. Pušenjak napisal, da naj pogleda v genetsko posvetovalnico, sem se tudi jaz odločila in pogruntala kako se pride na vašo stran.
Dr. Pušenjaku sem predstavila moje težave, malce me je pomiril, vendar me še vedno mučijo dvomi.
Noseča sem 10 tednov in 4 dni. Ob koncu 2 meseca sem možu pomagala pri prenašanju lakiranih lesenih predmetov, lakiral jih je z nitrolakom, doma imamo mizarsko delavnico. Trajalo je nekje 5 minut. Potem sem še baravala balkonsko ograjo s sandolinom. Večkrat mu še kaj pomagam vendar se sedaj izogibam direktnemu stiku z laki, razen v delavnici ima razredčilo, v katerem so nameščeni čopiči, to seveda tudi izhlapeva, vendar minimalno.
Dr. Pušenjak mi je odgovoril, da si upa trditi, da bo vse o.k., ampak naj se izogibam vsakeršnemu stiku z laki,
Prosim še za vaše mnenje, ali bi lahko bilo z otrokom kaj narobe? Mogoče kasneje pri razvoju, morebitna zajčja ustnica ali kaj podobnega.
Hvala za vaš čas
Draga Sonjica,
Izpostavljenost nitrolaku za 5 minut in barvanje s Sadolinsom na prostem prav gotovo ni tako škodljivo, da bi lahko samo po sebi povzročilo prirojene napake ali pa, da bi to lahko vplivalo na otrokov kasnejši umski razvoj. Seveda pa je pomembno, da se v nosečnost vdihavanju teh snovi kolikor je mogoče, izognete.
LP