Najdi forum

Spostovani!

V zadnjem mesecu imam razlicne bolecine. Ena je stalna in sicer kadarkoli dvignem skrceno levo nogo, me zaboli v stiku leve noge in dimelj. Bolecina je konstantna, je pa vcasih manj mocna. Ostale bolecine pa se prizadevno selijo iz ene lokacije na drugo-zacelo se je z obcutkom pritiska v dimljah (na sredini), nadaljevalo z zbadanjem v visini jajcnikov (resda v casu ovulacije, o obicajno teh zbadanj nisem nikoli imela) ter nato preselilo na obe zunanji strani kolkov (rahla kratka topa bolecina). Pred nekaj dnevi me je zacel boleti ledveni del hrbtenice in eno mesto nad levo ledvico (to mesto ne boli vec). Te bolecine so se pojavile popoldne in stopnjevale proti veceru, zjutraj pa jih skoraj ni bilo vec.

Bila sem na pregledu pri ginekologinji, dala kri, opravila test za kri na blatu, rentgen kolkov (imam sicer osteoartrozo v prstih na rokah). Vse je bilo negativno (razen rahlo povisanega markerja za tumor jajcnikov ca 125, ki pa je na drugem merjenju rahlo padel (je pa se vedno nad mejo).

V katero smer naj se raziskujem? Bi bilo mozno, da so moji problemi povezani s hrbtenico? Naj povem, da so se pred mesecem dni problemi zaceli nekaj ur po intenzivnem pospravljanju (sklanjanje). Bolecine niso hude, je pa vsak dan nekaj…

Pa se to – pred leti so me ze bolele noge, a so kmalu po zacetku delanja vaj za hrbtenico prenehale. Sicer sem zdrava, stara 45 let, zdravil ne jemljem.

Hvala za odgovor,
Lara

Spostovani!

Vidim svoje vprasanje, ne vidim pa odgovora. Upam, da ga moj racunalnik ne ‘biksa’! Naj pa se dodam, da sem opravila tudi UZ trebuha, ki je bil prav tako BP.

Prosim za odgovor,
Lara

Se opravičujem, vendar imam v tem času toliko dela v ordinaciji, da praktično lahko odgovarjam samo med vikendom. Upam, da se bo stanje počasi umirilo in bom lahko našel tudi kako urico med tednom.
Najbolj verjetno težave izhajajo iz ledvenega dela hrbtenice (L3), lahko pa je vzrok v medenično križnih sklepih ali pa gre celo za povezavo z ginekološkimi težavami.
Od kje izvira problem, bi lahko ugotovil le na osnovi natančnega pregleda, zato vas vabim, da se oglasite.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close