Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Možna alergija?

Možna alergija?

Pozdravljeni,
imam podoben problem kot Rok (srbečica po nogah). S tem da sem jaz stara 19 let in sem ze bila pri zdravniku.
Zelo srbeči ispuščaji (podobni komarjevim pikom) se mi pojavijo po koncu poletja, ko je treba noge spet spraviti v zaprta obuvala.
Pojavljajo se mi šele prejšnjo zimsko sezono okoli elastike nogavic. Zelo srbijo in trajajo do konca zime. Isto je bilo to leto.
Drugih kožnih ali drugih sprememb nisem opazila.
Domnevala sem da je to neka sezonska alergija. Dva dni nazaj ko sem šla k zdravniku pa mi je ta dejal da to ni nič hudega. Rekel je da je to samo od suhega zraka, ko se pozimi zabubimo med tople radiatorje.
Čakam pa še na izvide odvzema krvi. Ker bodo ti šele čez kakšen mesec vas vljudno prosim še za vaše mnenje.

Spoštovana Katja!

Iz opisa bi težko povedal, za kateri tip kožnih sprememb gre in vam zato ne morem povedati nič določenega glede možne diagnoze ali zdravljenja.

Spoštovani!
V jeseni se mi pojavljajo izpuščaji. Ti izpuščaji me vedno ne srbijo, kadar pa na tistem mestu se koža kar odebeli. Ti izpuščaji se ne pojavijo vedno na enem mestu. Tam pa kjer se pojavijo je koža kar suha in včasih se mi malo lušči. Včasih se mi kar seli ta izpuščaj. Trenutno imam enega na desni roki. Najbolj zoprni pa so trenutno izpuščaji okoli spolovil in zadnjične odprtine. Bila sem že pri dermatologu. Testiranje krvi pa ni pokazalo nobene alergije in tudi testiranje na alergene ne. Ti izpuščaji s poletjem izginejo, najbolj pa mi pomaga morje. Bioenergetik mi je rekel, da je to neka vrsta luskavice. Ali je to možno!
Vnaprej se vam zahvaljujom za odgovor in lep pozdrav.

New Report

Close