možje kuleriki
Spoštovani;
Veliko pišete o teh kuleričnih osebah. Tudi jaz imam namreč takšnega moža.
Včasih me to moti, včasih ne.
Vendar samo eno vprašanje imam kako se jih razdeli.
Namreč mislim, katerim ljudem se reče prvzaprav kuleriki. Ali ljudem, ki za vsako figo ponorijo ali so to recimo ljudje, ki jim ne gre vedno kaj po maslu
in ko se to zgodi je kriza. Ali pa so ljudje, ki vsake toliko časa popenijo, recimo 2 krat na mesec in ne vsak dan. Mogoče samo, ko so slabe volje.
Kakšna je pravzaprav strokovna definicija. Koliko je to odvisno od karakterja?
Kakšne izkušnje imate torej.
Hvala
LP
Tina
Moje mnenje je, da se zagotovo da opredeliti ljudi, vendar tako kot za horoskop, se lahko najdemo v vsakem opisu.
Primož
Čisto preprosto – kolerik ( ne kulerik) je oseba, ki zelo hitro zgubi živce. Ali gre za patološko motnjo, se ne da oceniti na hitro ( vprašaj dr. Rejca na forumu Psihiatrija), večinoma pa so koleriki razvajeni posamezniki, ki so bili navajeni, da je bilo vedno vse po njihovem in ki so jim starši ( mame!) vedno popuščali zaradi ljubega miru. Ko odrastejo, s takšnim vedenjem nadaljujejo, seveda pod pogojem, da jim okolje to dovoljuje.
Znoreti za vsako malenkost si privoščijo torej le tam, kjer si upajo ( preveri, ali kriči tudi v službi in kje drugje ). Če se lahko kontrolirajo drugje, se lahko tudi doma, kajne?
Če kriči in znori le doma, spada v zgornjo kategorijo in to počne zato, ker mu to dovoliš. Kako reagiraš na njegove izbruhe? Potrpiš, si tiho? Si mu kdaj odločno povedala, da si ne dovoliš takšnega vedenja?