Najdi forum

Možganska kap

Zanima me, kolikšne so možnosti da pes okreva po možganski kapi. Pri našemu psu je bila diagnoza možganska kap. Veterinar jo zdravi z zdravili. Sedaj se obnaša normalno. Vse nas pozna in nikamor se ne zaletava. Moram povedati da gre za mladega psa. Star je 19 mesecev pasme labrador.

Karin, mojo pokojno pudljico je kap 3x. Kolikor se spomnim, večino funkcij “dobi nazaj” v roku 3-4 dni, nekaj še v dodatnem tednu, kasneje bolj malo. Glede na to, da ne opažaš večjih sprememb mislim, da se tudi kasneje ne bi smele pokazati (razen v primeru ponovitve kapi).

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Yo, hvala za odgovor. Zanima pa me, na koliko časa se je pri tvoji pudljici ponovilo. Ali je bilo to na par mesecev ali na par let.

LP Karin

Prva ponovitev je bila po skoraj letu, naslednja pa v roku 2-eh mesecev. Pri zadnji ponovitvi je psička nekaj dni nosila glavo postrani, vendar se je to popravilo, le manj pozorna je bila (npr. zaostajala je za mano pri prečkanju ceste ipd., tako da je bila potrebna dodatna previdnost).

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Hojla!

Ja pri mojemu že pokojnemu psu se je tudi to zgodilo. Sicer je bil takrat star že skoraj 11 let. Poznalo se mu je na eni strani, npr. na obrazu, da je koža visela. Imel je še druge probleme, tako da je bila kap samo posledica resnih zdravstvenih problemov. Drugače pa se mi zdi, da ko je postavljena diagnoza in se to zgodi, je pač treba s tem primerno živeti. Paziti na psa, da ni preobremenjen, paziti na hrano, optimalno težo itd…

Hvala obema za odgovore … Upam da bo naš kosmatin še dolgo z nami …

Kaj pa če kuža (star) po možganski kapi ni ješč?
Koliko je možnosti, da se mu povrne apetit?

Maxim, ste poskusili s kaksno drugo hrano? Imam staro psicko, ki sem ji apetit povrnila z drugimi konzervami, priboljski…. lp

Ja, prav zanimivo je pri nas. Kuža sicer je v manjših količinah, ampak kot bi okus totalno spremenil. Hrana, ki nima izrazitega okusa (npr ogljikovi hidrati z dodatkom mesa, zelenjave), ki je bila za psa pred kapjo najboljša, najbolj oh in sploh, je sedaj totalno nezanimiva, se kužku čisto upre. Tako da zaenkrat smo na mesu (piščanec, goveje meso, konjsko meso, kakšna hrenovka, salamica-poli) (zraven kdaj podtaknem kakšne ogljikove hidrate, če uspe pojesti), jajca, kuhan korenček, goveja juhica. Briketov ipd pasje hrane sploh povohati noče.

Pa naj povem, da gre za psa, ki je celo svoje življenje jedel VSE.

Pozdravljeni,

zdaj ko prebiram te forume, me zanima če bi mi kdo znal povedat ali se je pri mojemu kužku pojavila kap ker nekateri simptomi so podobni, namreč kar naenkrat se je vlego na bok in se mu je ena tačka zelo tresla tako da se ni moral vstat in hodit, nakar je silo na dvorišče , zato sem ga odnesla ven kjer je 3 krat bruhal in potem je počasi se stanje izbolšalo, zdaj že normalno teka in se igra. ker se je stanje po 5 minutah pobolšalo ga niso peljali k veterinarju, ampak zdaj ko to prebiram se mi zdi da bi ga mogoče le morali. Hvala za vaša mnjenja

Koliko je bila stara pri prvi kapi?

Tema je zaprta za komentiranje.

New Report

Close