Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Moževe težave

Moževe težave

Pozdravljeni,
mož je star 47 let (višina 178 cm, teža cca 100kg). Na preiskavi za prostato še ni bil.

Zadnja dva meseca so se mu začele pojavljati težave in sicer ga bolijo sklepi na roki in ima tudi bolečino v predelu mehurja, predvsem ponoči. Včasih traja dlje, drugič samo kakšno noč. Sicer drugih posebnih težav nima, mogoče samo rahlo povišan holesterol.

Ali je možno na hitro reči, na kaj kažejo te težave.

Hvala za pomoč in lep pozdrav.

Spoštovani!

Če z uriniranjem nima težav (mehur izprazni, urin ni krvav, nima občutka, da bi se moral napenjati, pritiskati preden začne urinirati…), potem je morda smiselno, da se osredotoči na problem bolečih sklepov. No – UZ abdomna in sečil z določitvijo zastojnega urina je vseakakor na mestu, morda tudi laboratorijske preiskave (urin, kreatinin, tudi prvi PSA). Ali bi bile smiselne kakšne serološke preiskave in kam naprej, pa težko rečem. Nekje je pač treba začeti…

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani

Dermatolog kjer sem bil na pregledu zaradi klamidije ( 20.11.2012 ) mi je predpisal Amoxiklav 2 škatli za 10 dni ( v lekarni so mi dali Mariklav in so rekli da je enak amoxiklavu ). Danes je 7 dan jemanja ampak razlike v bolečini ni, še vedno je prisotna bolečina in pikanje na koncu glavice penisa ( kot do sedaj ). Ali je možno da se bolečine obdržijo še naprej enako čeprav je antibiotik pozdravil bolezen?? Ali bo potrebno narediti še enko kuro antibiotikov?? Na vprašanje zdravnika če se ta okužba pozdravi sama od sebe je rekel da ne. Je možno da je pri meni okužba bolj trdovratna zaradi sladkorne bolezni in zaradi dejstva da okužbe nisem zdravil več kot leto in pol??

še nekaj me zanima… kura z dvema škatloma mariklava je mimo… par dni je bilo uriniranje brez bolečine, sedaj pa se je ponovno pojavilo…. je možno da je infekcija bolj drdovratna in da bo potrebno še jemati antibiotike

lp

Spoštovani!

Mariklav je res enak Amoksiklavu ali celo boljši (morda ima manj prebavnih težav, kar ni zvezi z aktivno učinkovino, temveč ostalimi sestavinami tablete), saj je original tujega podjetja, ki ga v Mb lekarnah le prepakirajo.
Očitno težav s klamidijo nimate, saj se ta ne zdravi s kombinacijo amoksicilina s klavulansko kislino (kar je Amoksiklav ali Mariklav).

Antibiotično zdravimo, če kultura (npr. urina ali brisa uretre ali morda sperme…) pokaže bakterijsko vnetje ali vsaj eksprimat prostate pokaže levkocite, torej dokažemo vnetno dogajanje. Če so prisotne bakterije, jih je mogoče kultivirati in ugotoviti, na kateri antibiotik so občutljive.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close