Najdi forum

Mozen hemeroid?

Pozdravljeni,

Star se 19 let in zadnji dni sem cutil nekako neprijeten občutek med ritnicama. Ko sem šel na daljšo potrebo in si nato z WC obrisal zadnjico, sem vmes cutil, kot da bi med ritnicama imel nekakšo bulo – ampak takrat nobene sledi krvi.
Ta neprijeten občutek ne bi opisal, kot strašansko bolečino, vendar neki pritisk ob določenih spremembah pozicije – kadar lezim oz. sedim.

Danes, ko sem šel na daljšo potrebo, pa sem opazil kri. Pa ne v obliki kapljic, ampak še kar veliko, saj je bila voda rdeča in na WC papirju je bila kri. Bolelo me ni nič.

Mislite da gre ze hemeroide? To kar tako se naenkrat pojavijo?

Rad bi dodal še ta podatek in tu bi pa prosil res za pomoč: Pravtako zadnje dni me zelo napenja v želodcu / črevesju – pa ne nujno, da bi moral iti na stranišče ampak tako, kot da bi imel cel čas vetrove. Ampak to bi res rad poudaril, da skoraj konstantno me tako napenja v črevesju. Kaj naj storim?

Prosim za pomoč.

Spoštovani!

Če so se te težave pojavile prvič in je vsaj kakšen od razlogov za pojav hemeroidov, kot je težje odvajanje bolj trdega blata, daljše sedenje, zadrževanje odvajanja itd., potem si lahko pomagate proti napenjanju s čaji ali tabletami, ki zmanjšajo tvorbo plinov in se jih kupi v lekarni, na primer SAB Simplex tablete. Zaradi formacije na koncu črevesa, ki krvavi, bi vam pa vseeno svetovala obisk ori zdravniku, da vas pregleda in ugotovi, če gre za perianalno trombozo, ki je že zaplet hemeroidov in se zdravi operativno. Z manjšim posegom se razreši težave, da ni več krvavitve niti vozliča.

Lep pozdrav! Marija Š: Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close