mozaik
ploscice za mozaik bos dobila v hobi trgovinah.jaz v Lj. kupujem v Antusu, Prometeju in Levcku….cene so razlicne ampak mislim da so tam od 800-1000 sit….(ne vem tocno) je pa najbolj enostavno in poceni ce razbijes stare ploscice (mogoce je kaksna znanka prenavljala kopalnico…) najprej jih polozis da dobis vzorec potem pa jih eno po eno nalepis (jaz sem delala kar z makolom).v Mavrici ali Merkurju kupis fugirno maso in po navodilu smesas ter zafugiras…..fugirno maso v vsakem primeru kupi v gradbenih trgovinah, ker je ta v hobi varjanti drazja.jaz sem mozaik delala tudi iz stekla-razbite steklenice, ki sem ga nabrala na morju na plazi.se mi zdijo te “glazune” zanimive ker jih je morje ze izbrusilo in matiralo….skratka meni je bolj vsec ce je mozaik neenakih oblik pa tudi iz odpadnoh materialov je veliko cenejsi.za okvir bos verjetno rabila kar nekaj zavitkov mozaik ploscic to pa tudi ni vec tako poceni.
za keramicne ploscice pa lahko vprasas tudi v kaksni trgovini kjer jih prodajajo.vedno se jim kaksen paket razbije in podobno.z veseljem ti bodo “senkali” razbite ploscice.ce so bele jih lahko tudi pobarvas z barvami za steklo ali keramiko….
sicer pa si lahko navodila in cene pogledas tudi na http://www.antus.si