Najdi forum

mož ne ve, zakaj je

Mož že dalj časa občasno reče stavek ali dva, ki me kar streseta. “Ne vem, zakaj sem sploh tu”, “Boljše, da umrem.” “Najboljše, da me čim prej pobere.” “Najraje bi enkrat pritisnil na gas…”
Menim, da sicer živimo povprečno družinsko življenje, z vzponi in padci, oba imava dokaj zahtevne službe, 3 otroci so v osnovni šoli, odplačujeva kredit za hišo, vendar zaenkrat se glede financ ne moreva ravno pritoževati. Še bolj sem postala zaskrbljena, ko sem izvedela, da je tako govoril tudi možev oče, ki je umrl v okoliščinah, ki lahko dajo misliti, da je po morda lastni volji prekinil svoje življenje…

Spoštovana ena_zena!

Glede na to, da vaš mož s svojimi besedami, ki vas pretresajo, verjetno izraža svoje počutje, bi bilo dobro, da ga na vsak način podprete in pomagate pri tem, da si čimprej poišče strokovno pomoč. Kljub temu, da se vam zdi, da v vašem življenju ni posebnosti in da živite povprečno zadovoljivo življenje, je lahko mož zapadel v depresijo in nima pravega uvida v svoje stanje. Ni treba čakati na poslabšanje, treba je njegove besede vzeti zares. Morebiti lahko skupaj z njim obiščete osebnega zdravnika ali psihiatra in mu s tem pokažete kako vam je pomembno, da si pomoč poišče. Depresija je ozdravljiva.

Veliko poguma in vztrajnosti, v kolkor vam lahko še kako pomagamo pa nas kontaktirajte,

lep pozdrav,

Bernarda

New Report

Close