Najdi forum

mož- nagle jeze

Zdravo!

.
Mož je po naravi nagle jeze. Vendar prej tega nisem opazila, sedaj ko so otroci se to bolj izraža saj veste vzgoja. Jaz imam bolj vzgojo na pogovoru on pa pravi, če se nikoli ne pove bolj naglas otroci pač nič ne slišijo. Naj še povem, da jih nikoli ne tepe. In imam občutek, da so otroci bolj pridni pri meni kot pa če sva skupaj.
On pa tudi pravi, da če so pa z njim so tudi bolj pridni. Kaj vi mislite na to?
.
Včeraj je tako bom rekla kar zarjovel, ko ga je sin star 10 let po nesreči z
njegovo priljublj. plišasto igračo udaril v oči. Vse mi je padlo dol. Potem se je seveda opravičil in rekel, da se ni mogel zadržati. se mogoče take izbruhe lahko kako omili..In ko sem mu rekla, da bom odšla od njega, če bo imel še take izbruhe je rekel, da mu že postavljam pogoje. Drugače je dober oče, samo včasih
na stvar odreagira prehitro. Ali se to lahko tudi zdravi?

Kaj vi mislite? Hvala že v naprej za odgovor!

Pozdrav Tina.

Pozdravljena Tina

Izbruhe jeze se človek lahko nauči kontrolirati. Seveda pa je pogoj za to, da se najprej zave tega problema. Če se njemu zdi, da to ni težava oziroma trdi, da vi pretiravate, se najprej temeljito pogovorite z njim. Povejte mu, da vam in otrokom njegovi izbruhi povzročajo strah in stisko.

Predalgamo, da se obrnete tudi na Žensko svetovalnico v Ljubljani (tel 01 434 72 61), kjer imajo izkušnje tudi z verbalnim nasiljem in poznajo tehnike pomoči.

Pa veliko uspeha.
Tanja in Bogdan

New Report

Close