Najdi forum

Mož je brez ambicij, brez plana.

Če dva iskreno vlečeta isti voz, potem takšne stvari niso ovira. Včasih ima več moči in volje eden, drugič drugi, eden je boljši na določenih področjih, drugi ima druge vrline. Problem nastane, če enemu niso všeč vrline drugega in mu ne prepusti glavne besede, ko bi bilo to čisto pametno, ampak kontrira zavoljo kontriranja samega, ne zaradi argumentov.
Poskusi včasih takole: Tebi gre to tako dobro od rok, bi lahko poskrbel za to? A veš kaj bi si pa res želela? Da bi naredila tole pa tole, ti se bolje spoznaš, kako naj začneva?
Premalo si napisala. Drugače pa moje osebno mnenje: še hujši od pasivneža je perfekcionistični zagrizenec, pri katerem mora biti vse opravljeno, in to tipi topi, pa če se pretrgaš. In po možnosti mora to kdo opraviti nekdo drug. Prijateljica ima takega moža, izjemno zahtevno in odgovorno službo, imata majhnega otroka, pa mora biti vedno vse brez praška in kakega neumitega kozarca v koritu. V njihovem stanovanju ne vidiš igrače v kuhinji, dnevni sobi. Ne dovoli pa, da bi najela čistilko. Meni bi se samo utrgalo ob takem človeku.

Mož ni od včeraj tak. Mene bolj zanima zakaj ti vsa ta leta vztrajaš z njim in si zdaj v to bedo rodila še otroka?

Najbolj se strinjam z navedbo,da je človek v depresiji.Zakaj? zato,ker sem bila pred leti v depresiji tudi sama.Zivotrila v brezplodnem zakonu, mož se me ni upal zapustiti v strahu,da sei nebi kaj naredila.Po mamini smrti me je pretreslo in postavilo na noge dejstvo,da sem brez dodatka k plači in se moram pobrigati za večji dohodek.šport, dokončanje študija,specializacija in odkrit pogovor z možem v trenutku,ko sem jaz ugotovila,da živim in ravnam narobe.Hvaležen mi je bil,ko sem rekla,da želim po svoji poti naprej.Še vedno sva prijatelja čeprav sedaj vsak v drugi zvezi.Depredija je hudič in to velik,vsak se mora pa sam spopasti z njo,siljenje v zdravljenje  je bedarija.

Enako se dogaja meni. Imam 40 let. Enega otroka. Partner samo sanjari, če kaj rečem pa ponori, žali in zaigra žrtev. Jaz mislim, da je takšnih partnerjev veliko. Ženske pač potrpimo, da lažje preživimo. Saj veš, da je kao v dvoje finančno lažje.
Ni pa to ok za nas in ne za otroke. Morale bi iti pogumno naprej pa če tudi brez njih. Vedno se najde kaj boljšega v življenju. Tako pravijo. In jaz verjamem v to. Še malo in bom naredila korak naprej. Dala ultimat. Če se ne bo držal dogovorjenega ga ne bom več milo rečeno, prenašala.

Ko berem te nasvete in odgovore ne morem verjeti koliko  nasvetov si dobila. Pravzaprav zelo malo uporabnega. Tako je pač, ko gre za druge smo vsi pametni, tudi ko imamo doma identičen problem in ga ne znamo rešiti, bomo drugim svetovali in modrovali.

Praviš, da bi mož rad menjal službo. Zakaj pa ne. Pravijo, da je priporočljivo, da vsakih nekaj let menjamo službo ali vsaj v okviru iste firme drugo delo. Če ima mož možnost za drugo delo, naj priložnost izkoristi. Saj če ne bo zadovoljen naj poišče novo službo.

Mogoče bo novo delovno okolje vplivalo nanj, da se bo malo spremenil.

Naj ti bo nekaj v tolažbo, če se temu tolažba lahko reče. Nisi edina s takšnim možem. Večina možakarjev  je podobnih. Skoraj vse, ki jih poznam so žene tiste, ki doma urejajo dobesedno vse. Pa tudi vse izven doma.

Smo pač generacija maminih sinekov, ki nikoli ne odrastejo. Seveda si s tem kaj dosti ne moreš pomagati.

Daj mu domačo nalogo. Naj naredi nekaj kar bo tebi všeč. Za začetek.

Odgovor na objavo uporabnika
Ne obupaj, 01.10.2020 ob 07:47

Ne poslušaj zagrenjenih, nevoščljivih ljudi, ki pravijo, da je prepozno. 40 ni veliko… pa saj imaš še vsaj enkrat toliko pred sabo… Bodi odločna, samozavestna in vzemi stvari v svoje roke. Pa ne samo zaradi otroka… otrok bo odrasel in bo super. Zaradi sebe! Tudi ti si pomembna. Če pa te mož ne osrečuje, če nimata skupnih ciljev za prihodnost pa ni treba ostat z njim (pa vem koliko težje je to izvesti kot zveni) ampak pred kratkim sem spoznala en kup krasnih žensk starih čez 50 in 60 ki so življenje preobrnile za 360 stopinj in poskrbele za svojo srečo! In so navdihujoče. Jaz sem sicer stara 30 ampak verjamem da bom še naprej tako razmišljala. Da se biti srečen, prosim ne pozabi tega. In nič ni narobe če si želiš več. Med porodniško se fokusiraj na malo bitje vmes pa delaj plan. Veliko več je v tvojih rokah kot misliš samo ne obupaj nad svojo srečo!!!

Za 360 stopinj? Malo za šalo, malo zares, si v sorodu s Fredijem Milerjem? Potemtakem se v njihovih življenjih ni nič spremenilo. Tudi moja mama je govorila, da če ti kaj ne ustreza, se moraš obrniti za 360 stopinj in oditi. Še dobro, da ni to izjavila na televiziji ali radiu. Bi jo šele takrat imeli za noro.

Mi pa ni jasno, zakaj sta pridelala otroka. Si res mislila, da se bodo s prihodom otroka stvari uredile? Še nikoli se niso. Kar sem sam opazil so čisto povsod, brez izjeme, potem nastali še večji problemi. Zato si s partnerko, ki me ne privlači ter je karakterno težavna, ne želim otrok.

Napisala si, da veliko delaš na sebi. To je pohvalno. Kar tako naprej. Ni pa res, da ti najboljša leta polzijo mimo. Leta kot leta, dobra in slaba, pravzaprav niso niti tako povezana s starostjo, povezana so s počutjem, ne glede na starost.

Praviš, da životariš. To res ni najboljše. če boš še več delala na sebi bo životarjenja vedno manj. S tvojim ali brez. To mu daj vedeti.

New Report

Close