Najdi forum

Mož izvaja tiho mašo (stonewalling)

Pozdravljeni,

Pišem prvič in bi rada še kakšno mnenje. Na videz smo krasna družina. Mož je zelo odprt in prijazen do drugih, sosedov in prijateljev. Do sorodnikov je malo bolj pristen. Do mene pa je zelo trmast in muhast.

Najin odnos je bolj odnos dogovora. Če vse naredim tako, kot si je on zamislil, je dokaj normalen in ok. A takoj ko se njemu zdi, da nekaj ni tako, kot on misli, pa je sposoben marsičesa. Rad me kaznuje z molkom, večkrat tudi z raznimi izmišljotinami. Postaja pa tudi ljubosumen, na prijateljice, na moje sodelavce.

Vse se je začelo po razhodu z njegovim bratom. Njihovi odnosi so bili vedno slabi. Razmišljam, kako mu lahko pomagam. Na terapijo ne bo hotel iti, sem ga že skušala prepričati.

Mi prosim lahko svetujete, kaj lahko naredim, če sem sama v tem,

Frida

Vse kar pišeš se dogaja tudi meni. Moja ima vedno vse prav, nikoli ni nič kriva, če pa ji karkoli dokazano očitam se ne dneve več ne pogovarja z mano. Ali pa odgovarja primitivno kot kakšen zapit brezdomec. Navzven pa deluje  brezhibno in nihče mi ne verjame da se mi to dogaja. Mislim, da ima osebnostno motnjo in sem ji predlagal naj gre na kakšen posvet. da o spolnosti sploh ne govorim. Ne spomnim se kdaj sva imela kaj. ker ona noče. Potem pa vsem okoli govori, da sem jaz tisti, ki “nič ne more”.

Pa tudi moja praktično nima nobene prijateljice več. Ena še prihaja, ker ji moja pripravi malico. In to je vse.

kaj ti lahko svetujem, naj gre tvoj k moji, bi prav bila za skupaj. mesece ne bi spregovorila med seboj.

Frida, dvomim, da mu lahko ti pomagaš. On potrebuje strokovno pomoč, če veš kaj mislim. Nič ne pomaga, če ste navzven krasna družina. Ste kot stara hiša, mogoče še od daleč deluje lepo in mogočno, samo vprašanje časa pa je, kdaj se bo sesula. Frida pazi, da ne ostaneš med ruševinami.

V primeru, kadar partner ne sodeluje pri oblikovanju dinamike odnosa nimate druge izbire, kot da na sebi delate sami. Pišete, da ste ga vabili k terapevtu, kar bi vama vsekakor lahko pomagalo. A če ne želi iti, ga prisiliti ne morete.

Lahko pa greste k terapevtu sami in delate na sebi sami. Posledično boste najverjetneje sčasoma pričeli drugače gledati na vašo lastno situacijo in tudi dobili moč in energijo, da kaj spremenite. Možno je, da bo partner tudi kaj spremenil, ko bo videl, da vi sami spreminjate sebe. Če drugega ne že po logiki enako ne bo mogel funkcionirati, saj se bo znašel v drugačni situaciji kot jo je vajen. A tudi če ne bo nič spremenil ste vi odgovorni le za polovico vajinega odnosa, on pa za drugo. Če bo situacija postala nevzdržna lahko tudi odidete iz za vas nezadovoljujočega odnosa.

New Report

Close