Mož ima ljubico
Pozdravljena
Začasno se lahko nastanite v materinskem dom(to ni varna hiša)kjer vam nudiji psihično pa tudi pomoč pri urejanju financ,odvetniško pomoč,tam ste lahko eno leto in verjemte mi v enem letu se z njihovo pomočjo postavite na svoje noge.Jaz sem se..in to zelo uspešno …sem pa začela iz nič z dvema majhnima otrokoma.Brez službe,brez financ,brez strehe nad glavo.Zato sem tem puncam -strokovnim delavkam neizmerno hvaležna.Materinski dom je v Jaršah….pokličite jih…škoditi ne more….samo profitirate lahko zase in za svoja otroka….nezvestobe se ne oprosti…nikoli nikomur.Začnite se cenit in spoštovat in to bo najboljše za vas.Vso srečo vam želim.
če mož počne to kar počne …. izbira ni prav velika …… nehal ne bo , ker očitno on kontrolira finance …. tak , da lah greste stran ali pa trpite to cel lajf ……. če greste vam bo sodišče prisodilo preživnino glede na njegoove dohodke in verjetno nepremičnino , če jih imata več …….. potem pa se odločite kar vam je bolje ….. aja vse premalo ljudi se zaveda , da je izbira partnerja ponavadi največja življenska odločitev – in če zajebeš , ni rožic ….. in z otroki reševati zvezo je največji idiotizem ….
Pozdravljena,
V času, ko so se začele težave z možem od varanja do psihičnega terorja sem razmišljala kot vi…
Odšla sem, ko sta bila otroka globoko v pubrteti, verjemite mi, da je to najslabši čas in se danes obžalujem, da nisem tega naredila prej.
Oče ji ju seveda kupil z materialnimi stvarmi. Živela sem za otroka in ju skušala zaščititi tudi na račun svojega zdravja.
Ko sem odšla, sem ostala brez vsega, ampak popolnoma vsega, z velikim minusom na računu. Tudi otroka sta raje ostala z očetom, ki jima je seveda dovoljeval vse. Na sodišču se je prikazal kot največja žrtev, sama pa sem izpadla kot največji manipulist.
Ko se danes obrnem nazaj, je bilo vredno. Ostati brez popolnoma vsega, vendar z mirom, brez poniževanja, brez žaljivk, brez ljubic… Res je vredno. Ne glede na vašo odločitev vam želim, da ostanete močni
Prosim pomoč, 25.11.2020 ob 21:28
Pozdravljeni. Poročena sva 12 let, 2 mala otroka. Mož je že nekajkrat (predvidevam 3x) prestopil mejo in se zapletal z drugimi ženskami. Prosim ne obsojajte me, ker ga še nisem zapustila. Ni lahko. Želela sem, da bi bil zakon uspešen in varen dom za otroka. Tudi finančno ne vem kako bi zmogla. Prevar nikoli ni hotel čisto priznati… češ, da si domišljam, da si narobe razlagam, da si naj poiščem psihiatrično pomoč. In zdaj ima spet ljubico. Imam dokaz. On se mi pa posmehuje v obraz, da se me to ne tiče in da se nimam kaj brigat za njega. Prosim, povejte mi kako naj preživim, da se mi ne zmeša, da ne zbolim. Težko mi je res. Staršev več nimam. Bratov in sester tudi ne. Kako naj preživim, kaj naj naredim, da se zavarujem
- nimas vec kaj pri njemu pocet,iskal je pri drugi,kar pri tebi ni dobil………
Vsak ima svojo zgodbo in preteklost,pa vendar po prebranem kar se varanja tiče to ni nobena ljubezen kamoli spoštovanje .Veliko vas piše o ljubezni do partnerja ,do sem vse lepo in prav.Kje ste pa ve ? Koliko imate rade sebe ,in se cenite ? Zakaj je tako težko razumet,da ljubezni in pripadnosti ne gre izsilit ne glede na vse dobrega kaj storite,le zato,da bi nekoga obdržale ?…Ne rečem,da je treba takoj puško vreč v koruzo in končat zvezo ,ko pa je posredi varanje to pomeni izdajo ,to pomeni,da nas druga stran ne sprejema ,da ji ni mar za naša čustva ampak le njihova ter potrebe.Raje kot bi to reševali z svojim partnerjem presedlajo na drugega kot neko tolažilno “nagrado”,ki jih bo občudovala in oh ter sploh vse do naslednjega konflikta skratka never ending story. Jaz sem dve vezi končala takoj,ko sem ugotovila,da je posredi druga oseba brez obotavljanja in izgovorov kako je bilo samo avantura itd.Na to se misli prej in ne potem .Naj omenim,da sta sedaj ta oba že bivša močno obžalovala,ko sta uvidela,da sosedova trava ni nič bolj zelena kot tista katera je bila doma in,da nobena veza ni nekaj samoumevnega in partner ni predmet,ki ga postaviš v kot .Ko boste cenile sebe pa ne mislim v smislu nadutosti ,ampak boste postavile zdrave meje že na začetku in ne capljale za vsem kar ima moskost med nogami boste tudi bolj samozavestne ter se bolje počutile v svoji koži .Ne prevzemajte nase njihovih dejanj ,ker to ni vaša stvar .Trudile ste se maksimalno dale od sebe vse koliko ste lahko in to je to.Imate otroke in določen krog ljudi ,raje posvetite čas in ljubezen njim kot pa se greste terapevte takim za katere veste,da zgubljate svoj cas in živce .
Najprej Delaj na sebi ko so ti že svetovali, pribori so svoj čas, nehaj biti tako nesrečna, ker si on tega preprosto ne zasluži. Ne sili vanj, mal se zrihtaj, razglej se naokoli (vem da je z majhnim otrokom težko, ampak se da sploh v današnji dobi interneta) in potem je na njem ali no opazil spremebo in te bo, tako novo, začel cenit če bo prepozen pol pa zamenjaš ker stalno poniževat se pa res ne smeš pustit. Life’s too short..