mož
V vaši rubriki sem prebrala, da ima en gospod problem, ko njegova partnerka skrči roke, ko jo objame, namesto da bi ga objela. Meni se to dogaja a je stvar drugačna, da moj mož skrči roke ko ga objamem in ne obratno. Kaj naj bi to pomenilo. Kajti dozdeva se mi, da ga je strah, da ga bom nadrla. Se je dogajalo, da sem mu povedala, kako mi je všeč in kaj pri sexu, pa je delal ravno obratno, kot bi bil debil, ki nič ne razume, ali pa da to dela namerno, samo da bi dala ža enkrat mir. Imam občutek, da mu do tega nič ni, kajti vedno išče izgovore, ne morem, če se kregava, ne morem, ker me boli hrbet, jaz pa mislim, da ima rad kakšno drugo, pa mi tega ne pove. Saj ima lahko rad kakšno drugo na skrivaj, da tudi ona tega ne ve, pa fantazira o njej, a ko mu to rečem, se postavi v bran , da to ni res in da sem ljubosumna in da si samo domišljam in tako naprej, pa vem da je to možno, kajti tudi sama sem bila že na tem, pa fizično nisem varala svojega partnerja v duhu pa. Kaj pravite vi?
Spoštovana Ana,
statistika pravi, da so najbolj ljubosumni tisti, ki parnerja(ko) sami varajo, pa čeprav le v mislih, vendar bi o tem , ali je to že varanje ali še ni ,lahko debatirali v nedogled.Vendar pojdimo k stvari; dejstvo je, da ste dinamični ,odločni in da natančno veste, kaj v življenju v dvoje želite,da pa vam očitno primanjkuje diplomacije.Moška duša je še posebej ranljiva na področju spolne uspešnosti in tudi dobronamerno kritiko,( ki pa je povedana na nepretehtan način) takoj uvrsti med hudo ogrožujoče dejavnike, ki jim je treba na tak ali drugačen način ubežati.Najbolje boste ravnali, če možu ne naštevate, kje in kako v spolnosti dela napake, ampak da boste njegovo, vam zaželjeno vedenje pohvalili in s tem razpihali njegovo samozavest ki gotovo še tli pod vsemi obrabnimi mehanizmi s katerimi se je obdal.Povejte mu, da z njim res uživate in čeprav bo v tej izjavi sprva nekaj pretiravanja, se bo vse bolj trudil, tako da pretiravanje v pohvali v končni fazi ne bo več potrebno.Zapeljite ga, bodite iznajdljivi in spodbudni. Obrestovalo se bo.
če smem skromno dodati svoje mnenje Ani.Napisala je,da njen mož pravi “ČE SE KREGAVA NE MOREM”…iz izkušenj vem,da je to res tako.Seveda je zelo odvisno zakaj se kregata,ampak jasno je,da tvojega moža to zelo moti.Iz različnih razlogov nam “NI” do sexa,če pa se kregamo s partnerjem,pa še toliko manj….
Očitno pa je,da je med vama nekaj narobe,tvojega moža to “nekaj” zelo moti in mu ni do sexa.Vprašaj se,ali je bil vedno tak.Res je da z leti spolna sla malo poide,ampak da bi se kar naprej izgovarjal……razmisli malo o tem sama….razčisti s seboj,ali ti svojega moža SPOŠTUJEŠ…..kakšen je v tvojih očeh sicer….ali pa je dober le takrat ko tebe zaščemi med nogami….s partnerjem naj bi bili dobri prijatelji,prijazni eden do drugega,si pomagali med seboj,si zaupali in se spoštovali……če ni tako,potem tudi sexualno življenje ni dobro,ni želje….
Gospod Rejec vam je povedal na zelo lep način. Jaz pa Vam bom povedala še enkrat, da boste bolje razumela.
Ker v mislih moža varate, mislite da to počne tudi on. Zaradi vašega lastnega varanja sedaj morite moža. Iz vašega pisanja je razbrati, da ste zelo agresivna, netaktna oseba, ki GROBO kumunicira. Normalno, da vaš mož stisne roke v pest saj se z vaše strani ne počuti ljubljenega. ALI ste ga sploh SPOSOBNI kdaj pohvaliti ali ga samo kritizirate??
Spoštovana Ana, svetujem vam da se malo zamislite sama nad sabo in SKUŠAJTE doumeti, da je vaš mož bolj nežne narave in da potrebuje
POHVALO in NEŽNOST, ne pa ukaze in teženje.
Predlagam vam, da ga vsak dan vsaj 3x pohvalite (vsak človek ima tudi dobre lastnosti) in samo nežno poljubite.
Kritike (saj jih je bilo že dovolj) pa vsaj 1 mesec ne omenjajte.
Zagotavljam vam, da se bodo moževe roke razprle.
V vaše obnašanje probajte vnesti malo več potrpežljovosti in NEŽNOSTI.
Bodite malo manj GROBA.
Strinjala bi se z dr. Rejcem in nato še s Petro.
Prevečkrat imam občutek, da nekatere ženske smatrajo, da mora biti mož (moški) močan, trden kot skala morda tudi malce grob. Vendar izkušnje učijo, da so moški v resnici zelo mehke dušice, ki so sposobne spustiti solzo (seveda na skrivaj – kje se pa za moškega spodobi, da joka, lepo vas prosim!) že za kakšnega poškodovanega kužka (božčka).
Poraja se mi misel, da je v tej vezi Ana, tisti močnejši “moški” del. Zato ji je morda težko razumeti, da je njen mož premehak in prenežen za moškega, ki pa je v vezi tisti “ženski” del. Zato mislim, da je Petrina ugotovitev povsem na mestu. Če je že situacija takoreč obratna, se je treba pač temu prilagoditi, če obstaja volja za nadaljevanje take veze. Če je pač mož nežna dušica, bi se morala Ana brzdati v agresivnih pristopih, ki očitno (tudi sama je utotovila to – “se boji, da ga bom nadrla”) delujejo ravno obratno, kot bi ona želela. Potreben je bolj prefinjen način, z veliko dozo razumevanja, nežnosti, pohvale in potrpljenja. Istočasno pa bi morala Ana analizirati svoje obnašanje v zadnjem času, saj sem jaz razumela, da to ne traja od vekomaj.Če je temu tako, je treba PREVIDNO ugotoviti, zakaj mož reagira na tak način. Vsekakor pa brez trohice GROBOSTI, ki je očitno ne mara in se je celo boji.
Ana, poizkusite se otresti ravnanja nekakšne “možače”, kar moški ne marajo, sploh pa občutljivejši in senzibilnejši. kot vaš mož.
Ana,iz srca vam želim,da zaživita SREČNO življenje po okusu OBEH!
Lp Urša!