Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca motnje vida, vrtoglavica

motnje vida, vrtoglavica

Spoštovani!

Z zanimanjem sem prebrala vaš obsežen odgovor v enem od prejšnjih vprašanj, ampak ne vem točno, kje bi se našla jaz. Namreč že pet let imam 1x letno napad, ki je sledeč:
najprej mi postane mravljinčasta leva roka in postane lesena, nato se mi začne megliti vid (migotanje) in me boli glava v zatilju. Kot bi imela probleme z ravnotežjem. Jezik je tudi lesen in govorim nekaj drugega, kot mislim (mislim pravilno).
Zavedam se normalno, razmišljam normalno, ampak telo me ne uboga.
Ko se je to pojavilo prvič, sem bila v službi za računalnikom in sem pisala mail v angleščini. Namesto tistega, kar sem hotela napisati, sem na zaslonu videla kar ene x,y črke. Telo me ni ubogalo.
Ne traja dolgo, kake pol ure max. Samo izredno neprijetno mi je, ker se lahko zgodi nenadoma med ljudmi, s katerimi se ne morem več normalno pogovarjati. Zgledam normalna, ampak, ker me telo ne uboga npr. ne morem plačati na blagajni (ker se mi je zgodilo v trgovini), govorim neumnosti. Enkrat se je zgodilo v zelo mrzli vodi na morju, drugič v trgovini v času nosečnosti…
Lani se mi je zgodilo na sprehodu ob ljubljanici z dvoletnico. Poklicati sem morala moža, ker je nisem mogla nesti, nisem je mogla obvarovati pred avti (na cesti), bala sem se, da mi ne bo šla k reki in je ne bom mogla zaustaviti. Skratka, to, da “ogrožam” otroka me je vrglo iz tira in sem potem celo popoldne tulila. Tisti dan tudi izjemoma glavobol ni nehal in me je bolela glava za znoret, da sem čisto mirovala v kotu in se nisem premikala, ker je bilo neznosno.
Zaradi tega so mi rekli pri zdravniku, da je verjetno migrena z avro, ampak glava me boli drugače, kot je to napisano v knjigah. Morala bi iti na CT glave, ampak ko sem bila končno na vrsti, sem ugotovila, da sem noseča in nisem šla.
Ponavadi se mi to dogaja poleti, zato lahko letos spet pričakujem. Zdravil nisem dobila nobenih. Kaj menite?

že vnaprej iskrena hvala za odgovor in lep pozdrav!

Draga Irena!

Po vašem dodatnem opisu se tudi sama nagibam k postavitvi diagnoze migrenski glavobol. Priporočam vam, da se pri zdravniku dogovorite za predpis zdravila proti migreni (na primer Imigran tablete, Imigran v nosnem pršilu deluje zelo hitro). Sporočite, če vam zdravilo “pomaga”. Po potrditvi migrenskega tipa glavobola (mimogrede – vsi zdravniki imamo na voljo enostavne vprašalnike, s katerimi podkrepimo diagnozo “migrena”) preidemo na preventivne ukrepe. Prosim vas, da mi sporočite, ali ste zdravilo prejeli in kako je na vas delovalo.

Lepo vas pozdravljam.

Danica

Spoštovana dr. Danica,

Hvala lepa za odgovor. Ker sem še vedno noseča, bom počakala s prošnjo za omenjeno zdravilo, ko pa ga dobim, vam vsekakor sporočim delovanje.

Lep pozdrav,
Irena

New Report

Close