Motnje vida na desnem očesu
Spoštovani,
vljudno vas prosim za pomoč. Kakšen mesec in pol nazaj se mi je pojavila bolečina v desnem očesu. Takšna, kot da bi me bolelo celo oko. Ker sem imela istočasno tudi zamašen sinus in glavobol na desni strani, sem to pripisovala temu stanju. Po dobrih treh dneh se je umirilo.
Ponovno se je podobno pojavilo približno 3 tedne kasneje. Takrat se mi je poleg tega pojavilo ob večerih, v kolikor sem gledala kakšno močnejšo svetlobo, tresenje slike na desnem očesu ob pogledu navzgor in desno. Takrat sem imela zjutraj tudi oko rahlo zagnojeno in občutek peska v očeh. Klicala sem zdravnika, ki mi je dal antibiotik proti vnetju očesa in dejal da je tresenje slike posledica tega.
Kljub temu da se je oko pozdravilo, se slika ob večerih še vedno trese ob pogledu navzgor in desno. Občasno pa v kolikor gledam v kakšen ekran ali močnejšo svetlobo, se za nekaj časa (manj kot 5min) pojavijo kot črne utripajoče črte. Ko sem klicala zdravnika, če je to morda od tega, ker spet čutim zamašen sinus, je rekel da ne, da je to verjetno čustveno povezano?
Je to res lahko čustveno povezano? Sicer sem bila v življenju že pod zelo močnim stresom pa se mi to ni dogajalo. Stara sem 26, sem 6m po porodu in ravno ko bi lahko obiskala optika (ker se mi je dioptrija malo poslabšala), se je pričela epidemija… Se mi pa te motnjave pojavljajo samo na desnem očesu in samo ob večerih.
Najlepša hvala in pozdrav.
Spoštovana, po znakih, ki ste jih opisali, bi res bil potreben pregled pri očesnem zdravniku, v ustrezno opremljeni ambulanti. Morda je prisotno še vnetje drugih, globljih struktur očesa (šarenica, ciliarnik, šarenica). Kolikor vem, je na Očesni kliniki organizirana služba za nujne primere in vam svetujem da pokličete na kliniko in se dogovorite za pregled. Lep pozdrav, dr. Gorazd Kolar
Spoštovani, potreben bi bil za natančnejši moj odgovor, naslednje: ko se težave pojavijo si pokrijte najprej vsako oko posebej. Če pri tem težave, po pokritju enega očesa , izginejo , je gotovo obolelo to oko, če pa ne izginejo, je to pojav tz. nenevarne, vendar neprijetne, ” očesne migrene” in vzrok ni v očeh, temveč v vidnem možganskem centru. LP dr Gorazd Kolar
Spoštovani,
če pokrijem oko, je to tresenje, po novem tudi rahlo bliskanje, prisotno samo na desnem očesu. Na desni strani, nad očesom je prisoten tudi glavobol. Naj še omenim, da dva dni vmes ni bilo tega (glavobola), niti slika se ni tresla. Takrat tudi nisem čutila pritiska v desnem sinusu, ki ga danes zopet čutim.
V začetku tedna imam kontrolo na očesni kliniki.
Najlepša hvala in lep pozdrav.