Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Motnje vida

Motnje vida

Pozdravljeni!

Imam težave z vidom ki so se začele po prometni nesreči. Bočni nalet iz desne strani v moje vozilo in sprožen airbag. Nihajna poškodba vratu, premik vretenca C3 za 4mm, premik čeljusti in udarec v glavo. Od takrat imam omotice, titinus, slabost, glavoboli, bolečina v vratu in boleč pritisk v glavi. Zelo moteče so motnje vida zamegljen vid, pojav senc oz. lis, zatemnitve vida, bliskavice  sploh v desnem spodnjem kotu desnega očesa in bolečina in pritisk zrkel zadaj oz. ob premikanju oči. Zelo moteča je svetloba in gledanje v ekran. Stvari se poslabšajo že ob lažji fizični obremenitvi ali gledanju v ekran.

Sebe ne vidim dobro v ogledalu in ne zaznavam dobro okolice. Pojavila se je očesna migrena, ob napadu nisem videla ničesar 1 uro, samo cikcak črte in bliskavice, bilo je brez glavobola. Na desno oko včasih za trenutek ne vidim nič in imam občutek škiljenja kot da zrkli nista usklajeni.

Okulistična ambulanta menje:

Blaga asimetrična ekskavacija papil vidnih živcev po OCT posnetkih. Papili nekoliko zabrisanih robov, sočni in blago privzdignjeni. Aplanacijske vrednosti IOP na zgornji meji. V vidnem polju začetni temporalna step na levem vidnem polju. Na posnetkih očesnega ozadja papili vidnih živcev sočni in privzdignjeni z zvijuganim potekom mrežničnega žilja.

Ali je možno da bi lahko šlo tukaj za premik zrkla ki povzroča motnje vida, omotice in slabosti? Sama namreč opažam da je desno zrklo  malenkost višje kot levo. 

Hvala za vaš odgovor. Lp

Spoštovana, po opisu vaših očesnih težav, bi svetoval še natančen nevro- oftalmološki pregled z ustreznimi preiskavami, ki bodo razjasnile težave, ki jih opisujete. Okvaro bo natančno opredelil le nevro- oftalmolog in predlagal zdravljenje.

Oprostite za pozen odgovor, sem bil delj časa odsoten

*******************************************

New Report

Close