MOTNJE V PREHRANJEVANJU?
POZDRAVLJENI!
Hčerka je stara 16 let, že nekaj časa opažam motnje pri hranjenju. Količinsko poje zelo malo, bi rekla, da od polovice polovico. To se dogaja že kar nekaj časa, nekje pet mesecev. Pride obdobje, ko ima apetit in poje kar normalne obroke, trenutno, pa je spet v obdobju, ko je res minimalno. V mesecu marcu so ji pregledali kri zaradi viroze, vse je bilo o.k. Res pa je brezvoljna, kar naprej utrujena in slabo spi. Njena višina je 165 cm in tehta 53 kg. Saj ne rečem da je “podhranjena”, problem je v tem, da res nima apetita in večina zavrača hrano ali pa jo le s težavo poje, tako je npr. v enem tednu shujšala za 1 kg. Nemalokrat sva že govorili o tem, pa pravi, da je vse o.k. in da tudi ona razmišlja o razlogu, pa ga ne najde, enostavno ji ne paše jesti.Ne vem katera pot naj bi bila prava, naj se obrnem na osebno zdravnico, naj ji kupim vitamine ali kaj za boljši apetit ali naj jo pustim, da se to uredi samo po sebi. Njene prehranjevalne navade so se tako spremenile, da sem res zaskrbljena, zato vas prosim, če mi lahko svetujete kakšna bi bila primerna rešitev?
Hvala za odgovor!
Lepo pozdravljeni
Živjo!
Stara sem 17let in imam motnje hranjenja dobra 4leta. Mislim, da bi bilo najbolje, da se obrnete na osebnega zdravnika, on bo že vedel kaj vprašati vašo hči, da bo dobil prave odgovore in vedel kam jo napotiti. Je pa res, da je vaša hči ravno v teh letih, ko otroci, ki so v adolescenci pretiranoi skrbijo za svoj zunanji izgled. Je bila kdaj na dietah ali pa je imela prekomerno težo?
Pozdravček*
Spoštovani
Tudi pri meni se je vse začelo z brezvoljnostjo…brez apetita in prišlo do meje ko sem shujšala za več ko 17 kg.Pojdite z hčerko k njenemu zdravniku in če ne bodo našli organskega vzroka se obrnite po pomoč psihiatra.Meni so pomagali in našli smo vzrok,ki mi je jemal apetit,tako da danes spet živim polno in normalno življenje.