motnje v menstrualnem ciklu
Pozdravljeni!
Stara sem 42 let. Do sedaj sem imela menstrualni cikel reden in siecr 24-28 dni. Menstruacije so bile prva dva dni močne, potem še ene 4 dni manj. Ginekologinja je ugotovila,da imam povečano maternico in pa miome. Kakšnih deset dni pred menstruacijo so se mi veno začeli povaljati močni znaki kot so boleče in napete prsi, razdražljivost, nespečnost, glavogol, driska…
v začetku meseca pa sem brez vsakržnih znakov po nekje 20 dneh dobila mesntruacijo oz.sem začela krvavteti. To je trajalo nekje 4 dni. Po koncu so se mi pojavili vsi znaki, kot da bom menstruacijo šele dobila. In res sem po 10 dneh začela spet rahko krvaveti. To je trajalo spet 4 dni. Ostali znaki, razen bolečih prsi so izginili. Imam pa tak močan prozoren izcedek, v nožnici pa me peče, oziroma srbi. Sem pa opazila, potem ko sem šla na WC, med prozornim izcedkom majhno sled krvi.
Moja ginekologinja pravi, da naj počakam na naslednji cikel, in če se bodo težave še nadaljevale naj pridem na pregled.
Jaz sem pa že čisto panična (takoj seveda pomislim na kakšno hudo bolezen), kaj se dogaja. Zakaj se krvavitve tako pojavljajo in kaj pomeni rahla sled krvi med izcedkom.
Naj še povem, da so se moji mami začele pojavljati težave z menstrualnim ciklom pri 42. letih.
Upam, da sem bila kolikor toliko jasna in se vam že vnaprej zahvaljujem.
Pozdravljeni!
Najprej par besed o izcedku in vnetju v nožnici. Lahko gre za gljivično okužbo, ki ni nič hudega in bi se pozdravila z Canesten vaginalnimi globuli.
Pri 42. letih ni več vsak mesečni ciklus ovulatoren, zato se lahko pojavijo določene težave v smislu močnejšega predmenstrualnega sindroma in neredne krvavitve. Če so v maternici prisotni miomi, je možnost neredne krvavitve pogostejši.
Ni razloga za paniko, vedno pa priporočam obisk pri ginekologu prej, kot nasvet na pamet!
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Zivijo.Mene zanima :imela sem prvi dan menstruacije zelo mocno krvavenje pa en kos mi je skupi z menstruacijo padel(malo vecji kos krvi), kar je trajalo skupaj en dan samo…pa se dva dni pomalo menstruacije.Uceri sem vrocino visoko imela 38.6.Danes pa mi iz dojk mleko curlja?ni mi jasno.?nikol nisem rodila noseca tudi nisem?