Motnje spomina
Pozdravljeni,
niti ne vem, če sem se obrnil na pravi podforum, saj moja težava niti ni povezana s tipično demenco, ki ima znake motnje spomina oz. pomnenja.
Star sem 37 let in že nekaj let opažam (3-4 leta), da si zelo slabo zapomnim enostavne stvari, dejstva, podatke…npr. zelo slabo mi v spominu ostanejo številke (letno dni dopusta, stanje na bančnem računu, telefonske št., cene nekaterih stvari, ki jih nekje vidim in bi jih potem primerjal itd.), ne samo številke ampak tudi druga dejstva v zvezi s službo (opravljam intelektualno delo). Zadnje leto pa opažam, da gredo te stvari samo še na slabše…ne vem če je s tem povezano, ampak tudi govorjenje, če hočem spontano nekaj povedati sodelavcem v službi, doma…so besede v stavku nepovezane in včasih nimajo pravega zaporedja, zaradi tega mi pada samozavest v službi, pri sporočanju stališč sem nesiguren in velikokrat tudi pozabim kaj sem hotel povedati…
Pred caa 10 leti so mi postavili diagnozo borelije (pa še to niso čisto vedeli ali ni morda bolezen mačje opraskanine) in me zdravili z antibiotiki, od takrat naprej so težave s spominom postajale pogostejše…
Ne bi se oglasil, ampak iz okolja čutim, da je ta moja težava s spominom moteča ne samo zame, ampak tudi za okolje (sodelavci, doma, pač tisti s katerimi imam največ stikov in pogovorov).
Kaj lahko storim, da se to izboljša oz. ali se lahko opravi kakšen test, da se odkrije kaj je narobe…pač velikokrat vidim kakšnega 70-80 letnika, ki ima boljši spomin od mene.
Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.