Motnje požiranja po Cipralexu
Pozdravljeni!
V zadnjem času imam veliko težav z zdravjem. najprej so bile težave z želodcem, ki so izginile, zatem so sledile težave s prebavo. Vse kupaj pa je vplivalo tudi na psiho. Jemljem Egonyl 100 mg zjutraj in zvečer. Cca 14 dni nazaj pa mi je psihiater predpisal Cipralex 1/dan zvečer. Prve tri dni sem uvajal zdravilo po polovičko in po pogovoru s psihiatrom tudi prekinil, saj sem imel veliko težav z nespečnostjo, prebavo ipd. Tretji dan jemanja tega zdravila pa se mi je pojavial težava pri požiranju. Od takrat ne morem normalno požirati niti sline, temveč zavestno, takrat pa nastane nekakšno pokanje in opazno požiranje? Nimam težav s požiranjem hrane in pijače. Po mnenju psihiatra to ne bi smelo biti od Cipralexa in naj bi izvenelo, niso pa to suha usta. kaj bi to bilo? je mogoče zdravilo kaj vplivalo na živčni sistem požiranja?
Pozdravljeni!
Glede težav s požiranjem in drugimi morebitnimi stranskimi učinki psihofarmakoloških zdravil bi morali povprašati zdravnika oz. psihiatra.
So se težave z želodcem pojavile pred jemanjem Cipralexa in Egonyla?
S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj
Težave z želodcem in črevesjem so lahko povezane tudi s psihičnimi težavami. V črevesju in trebuhu gre za predelavo hranil in simbolno imamo lahko težave s prebavljanjem naših čustev. Nemalokrat, ko nismo v stiku s svojimi čustvi ali jih ne moremo predelati, prihaja do tovrstnih telesnih težav. Seveda gre samo za predpostavko, najbolje boste sami začutili in vedeli ali je kaj na tem.
S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj