Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Motnje hranjenja Motnje hranjenja in uspeh v šoli

Motnje hranjenja in uspeh v šoli

Imam vprašanje za punce, ki imajo s tem kakršnekoli izkušnje in tudi za strokovnjakinjo. Namreč, ali lahko anoreksija in bulimija na kakršenkoli način vpliva na delavnost in uspeh v šoli?(predvsem srednja šola…) Hvala!

Seveda,
v polni obliki bolezni lahko obe motnji bistveno zmanjšujeta sposobnost koncentracije in pomnenja, poleg tega pa zaradi preokupiranosti s hrano zmanjkuje tudi časa in moči za delo. lahko je moten tudi spanec, zaradi česar je človek dodatno nesposoben ustrezno opravljati svoje obveznosti, četudi si to želi ali od sebe morda celo zahteva.
kadar pride do tega je pomembno to izkoristiti in pokazati osebi, ki ima motnjo hranjenja, kaj vse ji dobrega in slabega ta bolezen prinasa in kakšno bi lahko bilo življenje in vsakdanje delo brez nje. vse to z namenom, da jačamo željo po zdravju in ev. tudi po zdravljenju.

Lepo pozdravljeni!

Mija lep pozdrav!

Glede na to da sem bila anoreksična kaki 2 leti v srednji šoli, ti lahko povem, da ta bolezen še kako vpliva na delo in uspeh v šoli, in sicer je name vplivala tako, da sem se veliko učila samo zato, da nisem neprestano mislila na hrano in preštevala kalorij. Vendar se nisem naučila malo, temveč zelo veliko, veliko sem si tudi zapomnila, a to verjetno ni povezano z boleznijo, saj strokovnjakinja trdi, da je pomnjenje slabše. Je pa res, da če sem kak dan “izgubila nadzor” nad hrano in sem pojedla kako kalorijo preveč (pa naj je bilo to samo majhno jabolko!), sem se sekirala zaradi tega in se nisem mogla toliko naučiti, saj so bile misli na hrano in občutek krivde močnješi.. V glavnem je vse skupaj začaran krog in vesela sem, da sem se kočno malo spravila k sebi in ne razmišljam samo o tem, saj sem se začela zavedati, da je v življenju pomembno še marsikaj drugega kot to, kako izgledaš in kaj si drugi mislijo o tebi.

LP

New Report

Close