Najdi forum

Motnje hranjenja

Spoštovani!

Zanima me naslednje. Star sem 21 let, visok 175cm in tehtam 55kg. Vem da je to vsja 10 kg premalo. Res je, da včasih nekoliko manj jem, samo zadnje leto skušam pojesti čim več, a za več kot pol kilograma se mi pri teže ne pozna. Skoraj vsak dan se razgibavam (tečem, telovadim, kolesarim). Te dejavnosti ne vplivajo na mojo težo, saj sem imel tudi takrat, ko se nisem razgibaval, težo enako. Teža je pravzaprav približno ista že skoraj 5-6 let. Sedaj sem začel razmišljati, da bi posegel dodatno še po športni prehrani (proteini ali kaj že so), da bi si pridobil vsaj na ta način vsaj nekaj kilogramov. Toda sam ne vem katero vrsto športne prehrane moram kupiti in kako pogosto jo naj uživam.

Za Vaš odgovor se Vam zahvaljujem.

LP

Pozdravljen,

športne prehrane ne poznam preveč dobro tako, da ti tu nimam kaj svetovati, poskušaj raje v prehrano uvesti kakšne oreščke, pa tudi sladkarije in ne jesti samo sadje in zelenjavo. Imej 5 obrokov dnevno ali še kakšnega zraven. k temu, da ne pridobivaš na teži gotovo pripomore tudi tvoja telesna aktivnost, čeprav praviš, da prej, ko nisi telovadil ni bilo nič drugače. V prehrani imej poleg balastnih snovi še ogljikove hidrate, maščobe, beljakovine. Koliko obrokov imaš? Si bil kdaj na pregledu, če vzrok ne leži kje drugje – nekateri ljudje imajo takšno prebavo, da gre vse hitro skozi telo. Vprašaj osebnega zdravnika ali bi ti lahko priporočil kakšnega strokovnjaka za prehrano, ki bi ti lahko svetoval kaj točno jesti, da boš pridobival na teži. res imaš vsaj 10 kg premalo. Mogoče za nekaj časa zmanjšaj fizično aktivnost da boš videl kako bo šlo.

Vso srečo,

tatjana

New Report

Close