Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Motnje hranjenja

Motnje hranjenja

Na forumu alergije sem ze obupano sprasevala za mnenja. Namrec na hitro moj mali se je rodil kot nednosencek, zahirancek in z zastojem rasti. Pri 3m so ugotovili hudo obliko hipertonije, kar smo v veliki meri odpravili. Seveda z vztrajnostjo, doslednostjo in fizioterapijami. Problem pa se pojavi pri hranjenju. Ze kot dojencka smo ga morali zamotiti,da je jedel in tako smo bili prisiljeni pri 3,5m uvesti gosto hrano, saj ko je videl flaso je ze krical,da ne bi jedel. Tudi pri gosti hrani se je zalomilo. Ni in ni hotel jesti. Pri 9m sva pristala v bolnici zaradi izgubljanja teze. Po vseh preiskavah je bilo ugotovljeno,da je mali popolnoma zdrav, le sum na celiakijo se je pojavil. Pa vendar sva odsla domov. Mali je bruhal in driskal po obdobjih se vedno, ce ne bi jedel cel teden bi bilo pomoje njemu najbolj vsec. In sva spet pri dveh letih pristala na preiskavah, izvidi le teh pa so negativni in spet sva dobila potrdilo,da je popolnoma zdrav. Sama nejescnost me niti ne bi tako motila, ampak tista intervalna bruhanja in driskanja so sumljiva. En vecer me je skoraj kap, ko sem ga dala normalno spat in ko sem ga prisla cez cas pokrit sem zgrozeno ugotovila,da spi v lastnem bruhanju,kar pomeni,da je bruhal v spanju. Nimam vec idej na koga se obrnit, zdravniki samo skomigajo z rameni in pravijo,da upajo, da bo razvoj naredil svoje. Meni pa se to ne zdi ravno normalno. Imate vi kaksno idejo kaj lahko se naredim? Ni mi vseeno in rada bi pomagala svojemu dveletniku.

hvala in lp

Draga teichi,
seveda se vam zdi zaskrbljujoče. Saj je to res težko, če otrok ne je.
Vendar je pri nedonošenčkih, še posebej pa pri zahirančkih to zelo zelo možno. Tile mali pikci, ki že v maternici niso dovolj zrasli, imajo spremembe v metabolizmu, v izločanju hormonov (tudi rastnega) in dejansko se vse to zrcali v nizki rasti in pridobivanju na teži ter v neješčnosti.
Tako, da vam pri občasnih hospitalizacijah pravzaprav iščejo, če je slučajno kakšen drug vzrok za slabo pridobivanje, ki pa bi ga lahko zdravili. Do sedaj niso ugotovili še nič, če prav razumem. Torej ostaja osnovna motnja, ki je že v startu povzročila nizko rast in nizko težo: zahiranost pri rojstvu.

Žal, draga Teichi, včasih ne moremo kaj dosti. Če se bo izkazalo, da bi potreboval rastni hormon, vam bodo že povedali in se pogovorili. Boste videli. A ste bili tudi pri endokrinologih?
Vem, da se vam ne zdi normalno. Nikomur se ne zdi.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close